Hyppää sisältöön

Materiaalipankki

Alt=''''
Alt=''''

Tältä sivulta löydät kootusti Yhdessä yhteisöksi -hankkeen materiaalit. Jokainen oma materiaalikokonaisuus löytyy omalta alasivultaan. Tälle materiaalipankin pääsivulle kokoamme myös suorat linkit hankkeen keskeisimpiin kirjallisiin tuotoksiin:

Opas yhteisöllisyyden edistämiseen korkeakouluissa – uusi!

Miksi yhteisöllisyyttä kannattaa edistää? Kenen tehtävä se on ja millaisia asioita käytännössä voisi korkeakouluissa asian edistämiseksi tehdä? Mitkä ovat yhteisöllisyyden edistämisen ydinkysymyksiä juuri korkeakouluissa? Näihin ja moniin muihin opiskelijoiden yhteisöllisyyttä koskeviin kysymyksiin voit löytää näkökulmia juuri valmistuneesta julkaisusta ”Opas yhteisöllisyyden edistämiseen korkeakouluissa”.

Julkaisu on tarkoitettu kenen tahansa opiskelijoiden parissa toimivan hyödynnettäväksi, olitpa sitten esimerkiksi opettaja, tuutori, opintoneuvoja, ainejärjestötoimija tai rehtori. Tutustu julkaisuun kokonaisuutena, osina tai poimien itsellesi relevantteimmat näkökulmat matkaasi – vinkkaathan oppaasta myös kollegallesi! Saat myös vapaasti hyödyntää julkaisua omassa ei kaupallisessa toiminnassasi lähteen mainiten. Julkaisu on saavutettava pdf.

Opas yhteisöllisyyden edistämiseen korkeakouluissa (pdf)

Yhteisöllisyydestä opiskelukykyä -työpajasetti

Onko sinulla koolla joukko opiskelijoita, joiden kanssa haluaisit yhteisöllisyyttä käsitellä, mutta et ole varma, millä lailla aihetta lähestyä? Tai tarve saada joukko opiskelijoita paremmin tutustumaan toisiinsa ja pohtimaan aihetta omakohtaisesti?

Me olemme säästäneet työaikaasi ja tuottaneet sinulle valmiin työpajasetin, jonka voit ottaa käyttöösi!  Työpaja koostuu dioista (saavutettavat ppt-diat muistiinpanoilla) ja ohjaajalle tarkoitetusta erillisestä Lisätietoa -ohjeistuksesta (saavutettava pdf). Kaikki materiaalit löytyvät kolmikielisinä. Täältä materiaaleihin!

Ideamateriaali

Yhdessä yhteisöksi -hanke on kerännyt  yli 500 ideaa opiskelijoilta ja opiskelijoiden parissa työskenteleviltä yhteisöllisyyden edistämiseen korkeakouluissa. Ideoita on koottu yhteen, tiivistetty ja kategorisoitu eri kohderyhmiä koskeviin luokkiin. Ideamateriaali (2020) on vapaasti  hyödynnettävissä opiskelijoiden yhteisöllisyyden kokemuksen edistämiseksi:

Nyyti_500-idean-sisalto-sinun-kayttoosi_wps (pdf)

Yhteydenotot:

asiantuntija Annina Lindberg, annina.lindberg@nyyti.fi, puh. 050 341 7473