Nyyti ry on julkaissut eduskuntavaalitavoitteensa sekä vaikuttamistyötä laajemmin ohjaavan vaikuttamisen asiakirjan. Asiakirjat antavat suuntaa Nyytin vaikuttamistyölle seuraavaksi vaalikaudeksi.

– Seuraava vaalikausi on erittäin merkittävä opiskelijoiden mielenterveyden kannalta. Näyttää siltä, että taloudellisessa mielessä niukat ajat ovat ovella, mutta leikkauksia ei missään tapauksessa tulisi kohdistaa opiskelijoiden hyvinvointiin. Leikkauksilla olisi suorat negatiiviset vaikutukset opiskelijoiden jo hätätilassa olevaan jaksamiseen ja sitä kautta koko Suomen tulevaisuuteen, kertoo Nyyti ry:n vaikuttamistyön asiantuntija Tommi Yläkangas.

Nyytin eduskuntavaaliteemojen pääviesti on ”Varmistetaan huomisen hyvinvointi turvaamalla opiskelijoiden jaksaminen”. Opiskelijoiden jaksaminen turvataan ottamalla opiskelijoiden mielenterveys ja opiskelukyky opiskelijoita koskevan päätöksenteon keskiöön, turvaamalla opiskelijoiden toimeentulo ja vahvistamalla mielenterveystukea.

– Opiskelijoiden arkea koskevan päätöksenteon riuhtominen eri suuntiin tulee loppua. Seuraavalla hallituskaudella tehtävien päätösten tulee olla pitkänäköisiä ja taata opiskelijoille vakautta ja opiskelurauhaa. Elämme edelleen kriisien keskellä, ja nyt tarvitaan ennen kaikkea toivoa huomiseen ja tukea kunkin omalle jaksamiselle, toteaa Nyyti ry:n puheenjohtaja Miisa Tervala.

alt=""

Tutustu Nyyti ry:n vaikuttamisen tavoiteasiakirjaan täällä


Lisätietoja:

Miisa Tervala

Hallituksen puheenjohtaja

miisa.tervala@nyyti.fi

Tommi Yläkangas

Vaikuttamistyön asiantuntija

tommi.ylakangas@nyyti.fi

puh. 050 366 7786