Miksi miehet eivät hae apua? Miksi miehet pyrkivät pärjäämään yksin, eivätkä puhu tunteistaan? Mikä syö miesten mielenterveyttä? Kysyimme tätä miehiltä itseltään ja koostimme lajissaan ensimmäisen miesten mielenterveyden erityispiirteisiin keskittyvän verkkosivuston!

Miestenmielenterveys.fi (linkki avautuu uuteen välilehteen) on ensimmäinen miesten mielenterveyden erityispiirteisiin keskittyvä verkkosivusto, joka on tarkoitettu miesten itsenäisen ajatustyöskentelyn tueksi. Verkkosivu sisältää miesten kokemuksia siitä, mikä on vaikuttanut negatiivisesti heidän mielenterveyteensä sekä toisaalta siitä, mikä on auttanut miehiä jaksamaan haasteiden keskellä. Verkkosivuston sisällöt perustuvat Nyyti ry:n MiehenTila-vertaistoimintaan osallistuneiden nuorten miesten kokemuksiin, jotka tarjoavat lisätietoa miesten mielenterveydestä ja sen erityispiirteistä.

Sivusto on suunnattu ennen kaikkea miehiltä miehille, sillä sen toivotaan auttavan miehiä tunnistamaan omaan mielenterveyteensä vaikuttavia tekijöitä sekä rohkaisevan miehiä puhumaan asioistaan läheiselle tai ammattilaiselle.

MiehenTila-hankkeen työn perusteella viesti miehille on selvä: Et ole haasteidesi kanssa yksin. Apua ja tukea on tarjolla.

Miesten lisäksi sivusto tarjoa mielenkiintoista tietoa myös miesten parissa työskenteleville ammattilaisille sekä miesten läheisille, jotka haluavat ymmärtää paremmin miesten yhteisesti tunnistamia haasteita, jotka vaikuttavat useiden miesten elämään ja hyvinvointiin.

Lisätietoa verkkosivusta ja sisällöistä

Samuli Hietala

samuli.hietala@nyyti.fi

050 585 5436

Hankepäällikkö, MiehenTila-hanke

Mies istuu valkoista tiiliseinää vasten katsoo kameraan. Hänellä on päässään ruskeat silmälasit ja päällään musta farkkupaita, jonka alla valkomustaruutuinen aluspaita.