Kauppatieteilijä

Sinulle, joka tuskailet lopputyösi kanssa

Aloin kirjoittaa graduani neljä vuotta sitten. Alku oli kaikkea muuta kuin helppo, sillä jouduin muun muassa hankkimaan purentakiskot. Stressi nimittäin laukaisi minulla hampaiden narskuttelun etenkin öisin.

Menin myös YTHS:n ryhtikurssille, jotta saisin kroppani kuntoon, koska istuminen teki hallaa niska-hartiaseudulleni. Löysin itseni Unisportin pilatestunneilta, mitkä tsemppasivat jaksamaan. Kaikesta eniten nautin siitä, kun opin keskittymään hengittämiseen: Tunnin jälkeen huomasin aina, miltä tuntuukaan olla elossa, vapautuneemman hengityksen ansiosta.

Nyt olen syksystä lähtien viimeistellyt graduani, parin vuoden perhevapaan jälkeen. Nämä muutamat kuukaudet ovat olleet elämäni rankimpia perhearjen takia. Mistä löytäisin taas aikaa pilatesharjoitteille, tai ihan pelkästään olemiselle ja arjesta palautumiselle?

Graduni maaliviiva häämöttää jo, mutta vielä pitäisi hetken tsempata ja jaksaa.

Haluan antaa pari vinkkiä, ja puhun nyt myös itselleni: kuuntele kehoasi ja hae ammattilaisen apua, kun tilanne niin vaatii. Graduprosessin ei ole tarkoitus sairastuttaa.

Toiseksi, tee aamuin ja illoin (sekä pitkin päivää!) rentoutusharjoituksia, mm. palleahengitystä (Youtubesta löytyy ohjeita!). Panosta nukkumiseen, ei älylaitteita 3h ennen nukkumaanmenoa. Syö terveellisesti ja muista juoda paljon vettä. Aivosi vaativat nestettä ja monipuolista ravintoa. Viimeiseksi, muista olla ylpeä itsestäsi ja saavutuksistasi.

Lopputyö valmistuu aikanaan ja muutkin ovat selvinneet siitä prosessista. Tsemppiä, pystyt siihen kyllä!

Kauppatieteilijä
Viittä vaille valmis kauppatieteiden maisteri, 30v ylpeä äiti pienelle laulavalle pojalle

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *