Saaruska

Saaruskan tarina

Mun tarina alkaa jo yläasteen koulun penkiltä, mutta silloin vielä ajattelin, että teini-ikä se vaan iski. Kun sulla on huono olla, se näkyy kyllä lähimmäisille, jos vaan annat sen näkyä.

Ennen lukioon menemistä vielä sanoin, että kaikki on okei, mulla on vaan paha olla.

Lukiossa mun kaverit laitto mut menemään koulupsykologille, joka laittoi mulle lähetteen nuorisopsykiatrille. Kuin oli ikää tarpeeksi, sain sieltä lähetteen aikuispuolelle, jossa mä vasta oikeasti sain tietooni, mikä mua vaivasi. Vaikka en vielä teininä osannutkaan kertoa mikä mulla oli, eikä mua sen takia oikein osattu neuvoa, niin pelkästään se, että oli joku, joka oikeesti kuunteli, auttoi.

Kuormitin paljon mun kavereita mun synkeillä puheilla ennen, ku hain apua. Epävakaa persoonallisuushäiriö ei ollut helppo, eikä oo vieläkään. Oon silti niin ylpeä, että hain apua, koska mun henkiset voimavarat ei olis välttämättä riittäneet, meinasin jättää lukion kesken.

Avun hakeminen on jonkun takia pelottavaa, ja meinasin olla hakematta apua. Jutun juju on, että vaikka sua kuinka pelottaisi, niin kunnioita sun omaa hyvinvointia ja tulevaa itseäsi, koska tuut kiittää itseäsi tulevaisuudessa, ja se on kaikki sen arvosta!

Oon vasta aloittamassa mun pitkäaikaisen hoidon, enkä vois olla hyvällä tavalla jännittyneempi tai ylpeempi. Pitäkää huolta itsestänne, älkääkä pelätkö apua <3

Tarinan tausta

Osana #AvunArvoinen -kampanjaa keräsimme opiskelijoiden tarinoita avun hakemisesta ja siihen liittyvistä haasteista. Julkaisimme näitä tarinoita pitkin kampanja-aikaa 12.–23.4.2021 näyttääksemme miten moninaisia kokemuksia opiskelijat ovat kohdanneet avun etsimisen polulla. Tämä tarina julkaistiin ensimmäisenä yhteensä seitsemästä tarinasta. Löydät muut tarinat kampanjasivuilta.

Opiskelijoiden mielenterveyspäivän #AvunArvoinen -kampanjalla halusimme kannustaa nuoria ja opiskelijoita jakamaan kokemuksiaan. Löydät somehaasteen kampanjasivuilta. Ennen kaikkea haluamme kannustaa sinua hakemaan apua, kun koet sitä tarvitsevasi.

Kun kaipaat tukea, apua on saatavilla. Tärkeintä on, ettet jää huolesi kanssa yksin. Opiskelijoille ja nuorille aikuisille apua erilaisissa elämän haasteissa tarjoavia tahoja löydät aihealueen mukaan sivuiltamme.

Saaruska
Mä oon 20-vuotias naisenalku Uudeltamaalta, ja opiskelen sosionomiksi. Mun tulevaisuuden haaveisiin kuuluu, että pystyn parantamaan niin monen ihmisen elämänlaatua, kuin suinkin mahdollista. Samalla työstän itseäni ja koitan selvittää, mitä mä mun omalta elämältä haluan <3 *** Jag är en ung kvinna på 20 från Nyland som studerar till socionom. Jag drömmer om att i framtiden kunna förbättra så många människors livskvalitet som det bara är möjligt. Samtidigt bearbetar jag mig själv och försöker ta reda på vad jag vill med mitt liv <3 *** I’m a 20-year-old woman from Uusimaa who’s studying for a degree in social work. My future dreams include being able to improve the life quality of as many people as possible. At the same time, I’m working on myself and trying to figure out what I want out of life <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *