Paula

Olen ensimmäisen kerran hakenut apua yksityiseltä. En muista tarkalleen, että soitinko itse vai äitini minulle sen ajan. Itse  tapaaminen jännitti ja ahdisti todella paljon. Päässä pyöri ajatuksia: enhän minä apua tarvitse, muilla on varmasti vaikeampaa, ei ne minua pysty auttamaan, olenkohan oikeassa paikassa, mitä sanon, mitä ei saa sanoa…

Heti kun pääsin psykiatrille, niin mieleni tyhjeni ja aloin vain itkemään. Itkin koko tapaamisen ajan, ja aina niistelyiden välissä vastailin psykiatrin kysymyksiin. Tapaaminen johti siihen, että pääsin hoitoon ja aloin käymään säännöllisesti tällä samaisella ihmisellä.

 Päässä pyöri ajatuksia: enhän minä apua tarvitse, muilla on varmasti vaikeampaa, ei ne minua pysty auttamaan, olenkohan oikeassa paikassa, mitä sanon, mitä ei saa sanoa…

Toisen kerran, kun tunsin tarvetta soittaa apua, olin työelämässä. Olin jo niin pahasti burn outissa, että monotonisesti vain sanoin, että tarvitsen lääkäriajan koskien masennusta ja en jaksa mennä huomenna töihin. Taas sama jännitys heräsi, mutta onneksi tiesin, mitä tapahtui, joten vastaanotolle oli helpompi mennä. Itkin koko käynnin ajan, mutta onneksi he olivat ymmärtäväisiä ja määräsivät minulle heti lääkityksen sekä ohjasivat psykiatriselle sairaanhoitajalle, jonka luona aloin käymään säännöllisesti, ja ongelmani alkoi taas paranemaan.

Olen soittanut monta kertaa eri numeroihin ja aina en ole asiaani saanut sanottua niin kuin olisin halunnut, mutta onneksi luurin toisessa päässä on ammattilainen, joka osaa kysyä oikeat kysymykset ja ohjata eteenpäin. Ensimmäisellä tapaamisella kartoitetaan tilanne eli kysytään, milloin nämä tuntemukset ovat alkaneet, ja mikä ne olisi voinut aiheuttaa. Näitä ei tarvitse tietää tarkasti, vaan vastaanotolla kyllä kysytään lisää, jos tähän on tarvetta.

Itse olen saanut todella hyvää palvelua ja apua, kun olen soittanut tai käynyt. Välillä tulee mieleen, onko noloa vaan itkeä tai murehtia jostain asiasta ja mennä sen vuoksi vastaanotolle, mutta he ovat siellä meitä varten ja ovat nähneet samankaltaisia tapauksia ennenkin. Olen tavannut ihania ammattilaisia ja olen heille ikuisesti kiitollinen.

Kannattaa rohkeasti soittaa!

Paula

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *