Ikisinkku

Olen 26 vuotias nainen, ikisinkku. Olen ikisinkku omasta tahdostani, en sen vuoksi ettei oikeaa ole osunut kohdalle tai ettei ottajia olisi. Minulla ei ole koskaan ollut tarvetta ottaa ketään palikkaa heilumaan vierelle. Kelpuutan vain rubiikinkuutiot.

”Kyllä se oikea vielä tulee vastaan” sanoo voivottelevalla äänelle naimisissa olevat ystäväni, sukulaiseni ja viimeisenä äitini. Sanotaanko näin 26vuotiaille ikisinkkumiehille? En oikein usko. Yhteiskunta on antanut miehille oikeuden sinkkuuteen. Heillä on mahdollisuus temmeltää sanoen keskittyvänsä uraan. 35vuotias mies ei ole vielä millään mittarilla liian vanha aloittamaan deittailua ja perustamaan perhettä.

Yhteiskunta on antanut miehille oikeuden sinkkuuteen. Heillä on mahdollisuus temmeltää sanoen keskittyvänsä uraan.

Naistenlehdissä huutaa otsikot, miten hedelmällisyyteni puolittuu sillä sekunnilla kun täytän 30 vuotta. Mies tulisi löytää hyvissä ajoin ennen tätä, jos haluan perustaa perheen. 35vuotias sinkkunainen herättää aivan erilaisia tunnelmia kuin mieskolleegansa. Nainen on onnistunut silloin, kun hän on löytänyt itselleen miehen, saanut kosinnan ja synnyttänyt lapsen.

Entä jos sitä rubiikinkuutiota ei sitten oikeasti tule koskaan vastaan? Pitäisikö minun vastuuttomasti lisääntyä jonkun sellaisen kanssa, joka toisi minulle hyväksytyn statuksen yhteiskunnassa, mutta joka samalla jarruttaisi omia haaveitani? Jos haluan perustaa perheen, miksi siitä on tehty minulle niin vaikeaa ilman miestä?

En ole vielä koskaan viihtynyt kenenkään miehen seurassa niin hyvin, kuin mitä viihdyn omassa seurassani. Olen kyllä ollut ihastunut, ehkä rakastanutkin. Silloin hormonit hyrräävät ja aivoni ovat perunamuusia. Tavoitteellinen minä katoaa. Jos minulta kysytään nyt mitä haluan 10 vuoden päästä, ensimmäinen vastaukseni ei kuitenkaan ole mies ja lapset. Haluan olla merkittävässä asemassa, asua ulkomailla, ostaa itselleni ihania tavaroita ja nauttia minun elämästäni. Tämänkin pitäisi olla yhtä  hyväksyttävä vaihtoehto naiselle kuin mitä se on jo miehille.

Kirjoitus on Puhutaan sinkkuudesta -kampanjan satoa. Kampanja järjestettiin yhteistyössä Väestöliiton kanssa keväällä 2016.

Ikisinkku
Ikisinkku, joka ei halua palikkaa, vaan tasa-arvoa, unelmien toteuttamista ja vain rubiikinkuutioiden seuraa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *