Hyppää sisältöön

Mindfulness & addiktio -kurssi (MBAR)

Rajoittaako riippuvuuskäyttäytyminen elämääsi tai häiritseekö jokin pakkomielteinen toiminta opintojasi? Haluaisitko tehdä jotain tämän muuttamiseksi?

Tule mukaan MBAR (Mindfulness Based Addiction Recovery -menetelmä) -kurssille 24.10.-12.12.2022! Verkkokurssilla pääset tutkimaan omaa riippuvuuskäyttäytymistäsi luottamuksellisessa ja turvallisessa ilmapiirissä ammattilaisen ohjauksessa. Pakonomainen käyttäytymisesi voi liittyä mihin tahansa – esimerkiksi päihteisiin, someen, syömiseen, pelaamiseen, seksiin, ihmissuhteisiin tai vaikka negatiivisiin ajatusmalleihin. Voit hyvin osallistua, vaikka et olisi vielä ihan varma addiktiostasi tai jos olet ollut toipumisen polulla jo pidempäänkin. Kaikki siltä väliltä ovat myös tervetulleita. Kurssi on tarkoitettu kaikille 18-29 -vuotiaille opiskelijoille!

Mitä kurssilla tapahtuu?

Kurssin tapaamiset järjestetään maanantaisin klo 17:45–20:00 Zoomissa. Kurssi on maksuton ja mukaan pääsee ennakkoilmoittautumisella. Ilmoittautuminen tapahtuu tämän lomakkeen kautta. Paikkoja on rajoitetusti, joten kannattaa olla ajoissa liikenteessä. Kurssin ohjaaja on sinuun yhteydessä ilmoittautumisesi jälkeen.

Olen kiitollinen kurssista ja sen antamasta uudesta suunnasta ja ajattelutavasta. Itsetuntoni parani ja nyt minulla on työkaluja haastavien ajatusten ja tunteiden käsittelyyn.

MBAR-kurssi perustuu tieteellisesti tutkittuun tietoon, eli psykologiaan, aivotieteeseen ja mindfulness-harjoitteisiin. Kurssin pohjana on MBCT (Mindfulness-Based Cognitive Therapy) -kurssi. Kurssin teemoja ovat: tietoiseksi tuleminen, triggerit ja noidankehä, hankalien kokemusten, ajatusten ja tunteiden kohtaaminen, itsemyötätunto sekä itsestä huolehtiminen. 

Kurssin kouluttaja Susanna Ahvalo on IMTAn sertifioima mindfulness-ohjaaja yli kymmenen vuoden kokemuksella. Lisäksi hänellä on laaja opettajakokemus positiivisen psykologian painotuksilla ja täydennyskoulutuksilla. Hänellä on myös kokemusta traumatietoisuudesta, itsemyötätunto-ohjauksesta sekä oma lähes 20 vuoden kokemus addiktiosta toipumisesta. 

Kurssille osallistuessasi saat: 

– seitsemän ohjattua viikkotapaamista Zoomissa 

– henkilökohtaista ohjausta ryhmässä kurssin aikana 

– tieteellisesti tutkittua tietoa mindfulnessista ja addiktioista sekä psykologiasta ja aivojen toiminnasta

– työkirjan/kurssimonisteita sisällön tueksi 

– äänitteitä, harjoitteita ja harjoituspäiväkirjan ohjeet

– vertaistukea ja -kokemuksia 

– yksilötapaamisen kurssin lopulla

Kurssi on käytännönläheinen ja omakohtainen. Mukaan saa tulla sellaisena kuin on. Suosittelen!

Heräsikö kysyttävää kurssista?

Ota rohkeasti yhteyttä:

Kurssin ohjaajaan: susanna.ahvalo@gmail.com

Nyytin yhteyshenkilöön: laura.porevirta@nyyti.fi

Katso myös Susannan verkkosivut sekä alapuolelta löytyvä Susannan video.