Laura Kallio

 

Keskustelemme NyytiTalkissa itsemyötätunnon merkityksestä opiskelijan hyvinvoinnille ja opiskelulle. Yhtenä itsemyötätunnon elementtinä syvennämme aihetta myös tietoisuus- ja läsnäolotaitoihin.

Itsekriittisyys on opiskelijoiden keskuudessa melko yleistä, ja tiedämme tutkimuksesta, että itsekritiikki johtaa usein ylikuormitukseen.

Pystymme hallitsemaan itsekritiikkiä paremmin, kun meillä on hyvät itsemyötätunto-taidot. Itsemyötätunnosta tiedetään jo varsin paljon, muun muassa se, että itsemyötätunto vaikuttaa meihin hyvinvointia ja mielenterveyttä, ja ylipäätään psyykkistä kestävyyttä, lisäävästi.

Mitä liiallinen itsekritiikki oikein tarkoittaa? Missä kulkee rakentavan ja liiallisen itsekritiikin raja? Miten voimme kehittää itsemyötätuntotaitojamme?

 

Tule mukaan seuraamaan keskustelua Nyytin Youtube-kanavalla 

Keskustelijoina ovat Saara Repo, pedagoginen yliopistonlehtori Helsingin yliopistosta, Johanna Mikkonen, opintopsykologi Helsingin yliopistosta sekä Jenni Aaltonen, psykologian opiskelija Turun yliopistosta. Keskustelua juontaa Laura Heimonen, hankepäällikkö Nyytistä.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *