Henri Heikintalo

 

Torstaina 24.9  Nyytin verkkotoiminnan koordinaattori Linda puhui mielenterveyden, perheen ja opintojen yhdistämisestä opiskelija ja vapaaehtoisemme Eleonoora Heleniuksen kanssa!

Korkeakouluopiskelijoiden terveystutkimukseen (2016) vastanneilla opiskelijoilla 6.4% vastaajista oli lapsia ja 1,2% odotti lasta. Opiskelun ja koulutuksen tutkimussäätiö Otuksen tekemän selvityksen (2018) mukaan noin puolet vastanneista, opiskelevista vanhemmista/huoltajista kävivät opintojensa lisäksi ansiotyössä, ja joka viidennes tarvitsi 36 h tai enemmän lastenhoitopalveluita viikossa. Lapsen saaminen ei siis ole täysin myytti, vaikka perheellinen opiskelija ei välttämättä ensimmäisenä tule mieleen. Opiskelun muuttuessa enemmän elinikäiseksi oppimiseksi on kuitenkin todennäköistä, että kyseinen kohderyhmä on tulevaisuudessa kasvussa.

Mielenterveys (- ja päihde)häiriöt aiheuttavat pääosan opiskelijoiden terveyshaitoista, ja korkeakouluopiskelijoiden terveystutkimuksen (KOTT 2016) mukaan diagnosoidun masennuksen ja ahdistuneisuushäiriön osuus on lähes kolminkertaistunut opiskelijoilla vuodesta 2000 alkaen. Miten omasta jaksamisesta voidaan pitää huolta hektisen arjen ja suorittamisen lomassa – etenkin, jos kuviossa on valmiiksi mukana mielenterveydellisiä haasteita?

Lähetyksen aikana oli mahdollista myös esittää kysymyksiä Eleonooralle. Livelähetyksestä tehtiin tallenne, joka oli katsottavissa 6.10.2020 asti.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *