Joulun aikana voi olla tarvetta erilaiseen tukeen ja apuun. Koostimme oheiseen listaan erilaisia palveluita, jotka ovat avoinna joulun aikaan.

Kiireellisissä ja henkeä uhkaavissa tilanteissa soita hätänumeroon 112. 

Nyytin chatit ja vertaisryhmät ovat tauolla, mutta palaavat jälleen tammikuussa. Nyytin ryhmächat järjestetään seuraavan kerran torstaina 11.1.2024 klo 18-20.

PÄIVYSTYSAPU

Päivystysapu 116117 on hyvinvointialueiden järjestämä neuvonta- ja ohjauspalvelu, josta voi kysyä neuvoja äkillisiin terveydellisiin ongelmiin. Päivystysapu palvelee 24/7.

Päivystysavusta saat myös yleisempää neuvontaa ja ohjausta mahdollisesti päivystyskäyntiä tarvitseviin vaivoihin. Päivystysapuun soittamalla saat ammattilaisen apua vaivaasi ja tiedon onko vaivan vuoksi hakeuduttava hoitoon päivystysaikana. Henkeä uhkaavissa tilanteissa soita hätänumeroon 112.

Päivystysavun puhelinnumero 116 117.

KRIISIPUHELIN

MIELI ry:n  Kriisipuhelin puh. 09 2525 0111 palvelee joka päivä, myös viikonloppuisin ja juhlapyhinä. 

SEKASIN-CHAT

12–29-vuotiaille nuorille suunnattu chat-palvelu on auki vuoden jokaisena päivänä. Sekaisin-chat palvelee ma–pe klo 9–24 ja la–su klo 15-24.

SOLMUSSA-CHAT

Aikuisten kahdenkeskinen Solmussa-chat palvelee maanantaisin, tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 15-19. Pääset chattiin sen aukioloaikana klikkaamalla Solmussa-chatsivun vasemmassa laidassa olevaa Solmussa-chat ”lätkää”. Lätkä näkyy vain silloin, kun chat on avoinna.

KIRKON KESKUSTELUAPU

Palveleva puhelin on avoinna joka päivä klo 18-24. Palveleva chat on avoinna ma-pe klo 16-20. Keskusteluavun päivystäjät ovat vaitiolovelvollisia koulutettuja vapaaehtoisia ja kirkon työntekijöitä. Lisätietoja keskusteluavusta löydät täältä.

YTHS

YTHS palvelee opiskelijoita arkisin myös joulunpyhien ympärillä. YTHS:n digitaaliset asiointi- ja etäpalvelut palvelevat arkisin normaalisti. Hoidontarpeen arvioinnin ja palveluohjauksen valtakunnallinen puhelinpalvelu palvelee ma-to klo 8.00‒15.00 ja pe klo 8.00‒14.00.

Suurin osa palvelupisteistä on auki normaalisti. Tarvittaessa saat ajan lähivastaanotolle lähimpään avoinna olevaan YTHS:n omaan palvelupisteeseen. Tarkemmat tiedot YTHS:n aukioloajoista löydät täältä.

Lähisuhdeväkivalta

Jos parisuhteessasi tai perheessäsi on väkivaltaa, älä jää odottamaan parempaa huomista. Ensi- ja turvakotiliiton Nettiturvakodista löydät ohjeita avunhakemiseen.

Ammattiapua ja työkaluja yksinäisyyden lievittämiseen

HelsinkiMissio tarjoaa aikuisille yksinäisyyden tunteiden kohtaamiseen ja lievittämiseen maksuttomia ammattilaisen tapaamisia sekä työkirjaharjoituksia tapaamisten välillä. Lisätietoa täältä

Muita apua tarjoavia tahoja

Muita erilaista apua tarjoavia tahoja löydä verkkosivustomme Löydä apua -osiosta.