Hoppa till innehåll

Trevliga stunder

Vardagens trevliga stunder kan vara små 

Du kanske tror att det trevliga måste vara något stort och unikt, som en stor fest eller en resa utomlands. De trevliga stunderna i vardagen behöver ändå inte vara något stort eller speciellt. Vardagens trevliga stunder kan vara små saker som att lyssna på musik, baka bullar, gå ut och jogga eller dricka kaffe med en vän. Sådant som vi mår bra av och piggar upp vårt humör, vilket också ökar vårt eget ork.  

Människor mår bra av vardagens små enkla vardagshändelser.

Ibland kan det kännas som att en dag inte har något trevligt alls i sig. Det kan kräva övning att lägga märke till de små glädjestunderna i varje dag. Det är ändå nyttigt att öva, eftersom förmågan att upptäcka trevliga stunder gör det möjligt att koncentrera oss på det som är bra i livet.  

Skapa trevliga stunder  

Vi kan inte bara vänta på de roliga stunderna, utan vi måste medvetet börja skapa dem. Planera in en trevlig stund till i morgon i din kalender. En lugn frukost, att se på din favoritserie eller ta en promenad – vad är en trevlig stund för dig?  

När du bestämmer dig för att arrangera något litet och roligt varje dag, tar du hand om ditt välmående. Dessutom har du något roligt att se fram emot varje dag. När du har något trevligt som väntar dig, orkar du även bättre i de svåra stunderna.  

Ibland kan det vara svårt att i vår vardag känna igen och hitta sådant som gör oss lyckliga. Då kan det vara bra att försöka tänka tillbaka och minnas sådant som vi förr gillat – som har varit avslappnande, fått våra tankar åt ett annat håll, fått oss att skratta eller annars på gott humör. Tidigare trevliga saker kan även idag medföra något bra. Vi kan också ta del av andras idéer, för att göra vår vardag mer betydelsefull.