Hyppää sisältöön

Mukavat hetket

Arjen mukavat hetket voivat olla pieniä

Saatamme ajatella, että mukavat asiat ovat isoja ja ainutkertaisia, kuten isot juhlat, valmistuminen ammattiin tai matka ulkomaille. Arjen mukavien hetkien ei kuitenkaan tarvitse olla mitään suurta tai erikoista. Hyvä mieli syntyy ja jaksaminen paranee arjen pienistä, päivittäisistä hetkistä.

Arjen mukavat hetket voivat olla ihan pieniä juttuja: musiikin kuuntelemista, pullan leipomista, juoksulenkki tai kahvit kaverin kanssa – jotain sellaista mistä sinulle tulee hyvä mieli. Silti ne piristävät arkea ja saavat mielialan kohoamaan, jollion myös jaksaminen lisääntyy.

Joskus voi tuntua siltä, että päivään ei mahdu yhtään mitään mukavaa. Voikin vaatia harjoittelua, että alkaa huomata arjen ilahduttavia hetkiä omassa arjessa. Harjoittelu kuitenkin kannattaa, koska kyky huomata mukavia hetkiä auttaa keskittämään ajatukset siihen, mikä on elämässä hyvää.

Järjestä mukavia hetkiä

Kivojen hetkien tapahtumista ei kannata jäädä vain odottelemaan. Niitä voit alkaa tietoisesti järjestää. Merkitse kalenteriin huomiselle päivällä jokin mukava hetki. Se voi olla rauhallinen aamupala, suosikkisarjan katsominen tai kävelylenkki – mikä on sinun mukava hetkesi?

Kun päätät, että järjestät jokaiselle päivälle jotakin pientä ja mieluisaa, huolehdit hyvinvoinnistasi ja oma jaksamisesi paranee. Lisäksi joka päiväksi on jotain kivaa odotettavaa. Jaksat paremmin hankalien hetkien yli, kun ajattelet tiedossa olevaa mukavaa hetkeä.

Kun päätät, että järjestät jokaiselle päivälle jotakin pientä ja mieluisaa, huolehdit hyvinvoinnistasi.

Joskus mukavia ja itselle iloa tuottavia asioita on vaikea tunnistaa ja löytää omasta arjesta. Silloin kannattaa muistella, millaisista asioista on ennen pitänyt – mikä on rentouttanut, vienyt ajatuksia toisaalle, saanut nauramaan tai muuten vaan hyvälle tuulelle. Aiemmin mukavista asioista voit löytää tähänkin päivään jotain mukavaa. Myös muiden jakamista arjen mukavista hetkistä voi viedä ideoita omaan arkeen ja kalenteriin merkittäväksi.

Pienillä teoilla huollat mieltäsi -video

Meillä jokaisella on mielenterveys ja siitä on tärkeä huolehtia. Mielemme hyvinvointi vaihtelee päivittäin. Opiskelun ja arjen kiireissä stressiä saattaa kertyä liialti. Tällöin on tärkeää pysähtyä miettimään ja hyödyntämään niitä arjen pieniä hetkiä, jotka auttavat rentoutumaan. Videosta löydät vinkkejä pienistä hetkistä, joilla ylläpidät mielesi hyvinvointia. – Mielellä on väliä!

Anna palautetta

Herättikö lukemasi sinussa ajatuksia? Vastasiko se odotuksiasi? Saitko tietoa ja tukea tilanteeseesi? Anna meille palautetta nimettömällä verkkokyselyllä. Arvostamme mielipidettäsi!