Hoppa till innehåll

Veckan för psykisk hälsa bland studerande

Veckan för psykisk hälsa bland studerande är en kampanj som samordnas av nätverket för studerandes välmående och syftar till att belysa studenternas mentala hälsosituation och bygga en mer mentalt hälsosam studiekultur. I hjärtat av kampanjen finns evenemang i alla storlekar som hålls på campus, som vi uppmanar er alla att organisera!

Temat för kampanjveckan är jämlikhet och fokuserar särskilt på social tillgänglighet. Social tillgänglighet syftar till en accepterande och uppskattande attityd gentemot människors mångfald. Genom social tillgänglighet kan lika möjligheter för alla att delta och engagera sig, exempelvis inom utbildningsinstitutioner och studentgemenskaper, underlättas.

Kampanjen är öppen för alla, och vi uppmanar alla som arbetar med studenter att delta i organiseringen av evenemang under kampanjveckan. Vi utmanar alla att organisera evenemang som är så tillgängliga och inkluderande som möjligt. Ta en titt på evenemangs-idéer för att organisera kampanjevenemang. Under vecka 11 kommer den visuella identiteten för kampanjen att publiceras på dessa sidor, vilket är fritt tillgängligt för alla att använda.