Anonym

Pseudonymen Anonyms berättelse

För snart två år sedan fick jag min första panikattack från ingenstans. Jag förstod inte vad som hände och sopade allt under mattan och försökte leva normalt.

Snabbt insåg jag att det inte gick, attackerna blev fler och fler, det blev tufft. Jag berättade inte för någon, förrän jag efter ett års kämpande vågade kontakta skolans psykolog.

Varför sökte jag inte hjälp tidigare? Jo, för att jag kämpade med tankar som att ”mitt problem är inte tillräckligt stort”, ”andra har det värre” och ”vill inte vara en börda” osv.

Jag vet att många tänker liknande och vågar därmed inte söka hjälp, men snälla sök hjälp. Det är helt klart det bästa beslutet jag tagit! Jag vet att det är jobbigt och inte lätt, men i slutändan är det värt det.

Våga söka hjälp, prata med en vän eller familjemedlem, säg åt vem som helst så att du inte behöver vara ensam.

Kom ihåg att fråga era vänner och bekanta hur de mår, det tar bara några sekunder, men betyder så mycket mer!

Berättelsens bakgrund

Som en del av kampanjen #VärdHjälp samlade vi in studerandes berättelser om att söka hjälp och utmaningar som är förknippade med det. Vi publicerade berättelserna under kampanjtiden 12–23.4.2021 för att visa hur mångfacetterade upplevelser studerande har fått då de sökt hjälp. Den här berättelsen publicerades som den fjärde av sammanlagt sju berättelser. Du hittar de andra berättelserna på kampanjsidan.

Med kampanjen #VärdHjälp kring Dagen för psykisk hälsa bland studerande ville vi uppmuntra unga och studerande att dela med sig av sina erfarenheter. Framför allt vill vi uppmana dig att söka hjälp närhelst du upplever dig behöva det.

Då du önskar dig stöd finns det hjälp att få. Viktigast är att du inte grubblar ensam. Du hittar olika aktörer, som erbjuder hjälp till studerande och unga i livets olika utmaningar, enligt kategori på vår webbsida.

Anonym

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *