Hyppää sisältöön

NYYTIN ELÄMÄNTAITOKURSSI®-vertaisryhmä verkossa 23.10. – 1.12.2023

Pohditko, miten jaksaa paremmin opinnoissa ja arjessa? Miten löytää aikaa rentoutumiselle? Kuinka tunnistaa omia voimavaroja? Entä mietitkö, millaista on omannäköinen elämä ja itselle hyvä arki?

Tule mukaan Elämäntaitokurssille!  Kuusi viikkoa kestävässä ryhmässä käsitellään arjen- ja elämänhallintaan sekä itsetuntemukseen liittyviä kysymyksiä. Kurssin aikana sinulla on mahdollisuus löytää uusia oivalluksia ja keinoja, jotka tukevat jaksamistasi arjessa ja opinnoissa.

Kurssi on tarkoitettu kaikille yli 18-vuotiaille opiskelijoille.

Osallistuminen on maksutonta sekä anonyymiä. Kurssi toteutetaan Discord-alustalla, jonne osallistujat luovat itse tunnuksen ja valitsevat nimimerkin, jolla haluavat olla mukana ryhmässä. Kurssia ohjaa Nyyti ry:n työntekijät Päivi Kohta ja Essi Rantanen.

KURSSIN ALUSTAVAT VIIKKOTEEMAT:

  1. viikko: Tavoite kurssille ja tutustumista
  2. viikko: Tarpeet, arvot ja tavoitteet
  3. viikko: Arjen peruspalikat
  4. viikko: Stressi ja palautuminen
  5. viikko: Tunteet ja ajatukset
  6. viikko: Miten tästä eteenpäin?

Joka maanantai aukeaa uuden viikon teemakanava, joka sisältää aiheesta tietoa sekä pohdintatehtäviä. Tehtäviä voit tehdä omaan tahtiin teemaviikon aikana. Teemoista herääviä kysymyksiä, ihmetyksiä ja oivalluksia voit pohtia yhdessä muiden osallistujien kanssa ryhmän kanavalla milloin vain tai ohjatuissa chateissa torstaisin klo 16.30 – 18.

Kurssin taustamateriaalina käytetään: Ole oman elämäsi tähti !-opiskelijan opas elämäntaidoista

Kurssille osallistuminen tarkoittaa sitä, että päätät olla mukana koko viiden viikon ajan! Jokaisen kurssilaisen sitoutuminen on koko ryhmän kannalta tärkeää, sillä ryhmää ei ole olemassa ilman osallistujia eikä vertaistuki toimi ilman, että jokainen satsaa keskusteluun. Osallistumalla keskusteluun hyödyt myös itse ryhmästä, sillä kirjoittamalla on helpompi jäsennellä ajatuksia. Osallistumalla aktiivisesti annat myös toisille ryhmäläisille mahdollisuuden vertaistukeen. Kurssille osallistujat sitoutuvat noudattamaan yhteisiä pelisääntöjä. Sääntömme perustuvat Nyytin turvallisemman tilan periaatteisiin sekä ryhmän alkaessa esiteltäviin tarkentaviin sääntöihin.

Ilmoittaudu Elämäntaitokurssille alkaen 11.9.2023. Ilmoittautuminen päättyy viimeistään 15.10.

Heräsikö jotakin kysyttävää kurssiin liittyen?

Ota rohkeasti yhteyttä: paivi.kohta@nyyti.fi

Ylälaidassa teksti: Hei opiskelija! Vasemmalla teräväreunainen vihreä pivli, jossa teksti: Vastaa ja vaikuta! Neliönmallisen kuvan alapuoliskolla erilaisia ihmistä esittäviä piirroshahmoja. Vasemmalla hahmojen yläpuolella puhekupla, jossa teksti: Millaista vertaistoimintaa sinä kaipaat? Mistä aiheista haluaisit jutella? Osallistutko mieluummin pari tuntia vai pari kuukautta kestävään toimintaan? Entä mitä sinä haluaisit tehdä toisten opiskelijoiden hyväksi? Piirroshahmojen alla teksti: Klikkaa kuvaa tai lue QR-koodi. Tekstin vieressä QR-koodi, joka vie kyselyy.