Hyppää sisältöön

Opiskelijatoiminta

Opiskelijoille suunnattu toiminta Myötätuntoa korkeakouluihin -hankkeessa

Hankkeessa kehitämme opiskelijoille kahdenlaista toimintaa pilottiyliopistossamme Jyväskylän yliopistossa: myötätuntomentorointia vertaisryhmissä sekä myötätuntoisiin käytännön tekoihin johdattelevaa Tehdään hyvää -projektitoimintaa.

Myötätuntomentorointiryhmissä tutustutaan yhdessä myötätunnon, myötäinnon ja itsemyötätunnon mahdollisuuksiin ja haasteisiin, niin opiskeluympäristössä kuin ihmisen ja yhteisöjen elämässä laajemminkin. Ryhmiä ohjaavat tehtävään perehdytyksen saaneet opiskelijat ja sisällön pääpaino on ryhmäkeskustelulla ja vertaisuudella.

Vertaismentorointi on tarkoitus saada osaksi yliopiston opetussisältöjä. Vertaisryhmiä toteutetaan ainakin keväällä 2020, syksyllä 2020 sekä keväällä 2021. Saat ajankohtaista tietoa alkavista ryhmistä näiden sivujen välityksellä.

Tarjoamme opiskelijoille vaikuttamisen mahdollisuuksia konkreettisen projektitoiminnan kautta. Palveluoppimisen ajatuksesta ammentavassa Tehdään hyvää -toiminnassa opiskelijat pääsevät ideoimaan ja toteuttamaan itselleen merkityksellisiä palveluprojekteja muiden hyväksi, yliopistoyhteisössä ja sen ulkopuolella. Toiminnassa opitaan omien mielenkiinnon kohteiden suuntaamista kansalaistoimijuuteen ja vahvistetaan samalla myös osallisuutta ja työelämätaitoja.

Myötätuntomentorointi alkaa taas Jyväskylän yliopistolla syksyllä 2020

Miten toisimme lisää inhimillisyyttä kiireen ja suorittamisen keskelle? Miten kohtaisimme toisemme aidosti, välittäen ja kannustavasti, ja vahvistaisimme tätä koko opiskeluyhteisössämme? Miten voisimme suhtautua myös itseemme ystävällisemmin?

Tervetuloa käsittelemään näitä ja monia muita myötätuntoon liittyviä kysymyksiä myötätuntomentorointiryhmässä. Jyväskylän yliopiston opiskelijoille suunnattu, osallistujilta paljon kiitosta saanut myötätuntomentorointi toteutetaan jälleen nyt loppusyksystä 2020. Ryhmät ovat opiskelijoiden vertaisryhmiä, joissa kohdataan mukavassa ilmapiirissä ja tutustutaan yhdessä myötätunnon ja itsemyötätunnon mahdollisuuksiin ja haasteisiin sekä vahvistetaan yhteistä kykyämme myötätuntoiseen asenteeseen ja toimintaan.  Lue lisää osallistujien kokemuksista.

Ryhmien toimintaan kuuluu yhteistä keskustelua myötätuntoon liittyvistä aiheista sekä muun muassa myötätuntoiseen vuorovaikutukseen ja itsemyötätuntoon liittyviä harjoituksia. Ryhmässä pääsee samalla tutustumaan muihin aihepiiristä kiinnostuneisiin opiskelijoihin. Ryhmiä ohjaavat tehtävään perehdytyksen saaneet opiskelijat.

Ryhmät kokoontuvat lähtökohtaisesti kasvotusten ja ryhmiin otetaan näin korona-aikana korkeintaan kahdeksan osallistujaa kuhunkin ryhmään. Ryhmien tapaamisissa noudatetaan yliopiston koronaohjeistuksia.

Kukin ryhmä kokoontuu kuusi kertaa syyslukukaudella. Katso ryhmien kokoontumisajankohdat ja ilmoittaudu mukaan.

Ilmoittautuminen on auki 19.10. asti. Toimi nopeasti – ryhmät täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Erityisesti perjantain ja keskiviikon ryhmissä on tilaa. Lisätietoja: hankekoordinaattori Sini Forssell, sini.forssell@nyyti.fi tai 050-5999514.