Hyppää sisältöön

mielenTEKoja-chat

Kaksi naisoletettua halaavat valoisassa huoneessa, jossa istuu kaksi miesoletettua

Tökkiikö opparin kirjoitus? Kangerteleeko laskarit, onko sukat hukassa?

Vai ootko  vaan utelias, yksinäinen, iloinen, väsynyt, ärtynyt, rakastunut, uupunut, innokas, apea, skeptinen tai totaalisen fine? Kerro se meille!

mielenTEKoja – chat on auki ja valmiina miettimään kanssasi, miten tästä kaikesta selvitään! Chatissa voit jutella meille mistä tahansa opiskelijaelämän kompastuskivestä tai arjen pulmasta. Ilman pulmiakin saa tulla juttelemaan!

Miten chat toimii?

Chatissa voit keskustella vapaaehtoisen vertaispäivystäjän kanssa. Päivystäjät ovat Nyyti ry:n tehtävään kouluttamia korkeakouluopiskelijoita monenlaisilla taustoilla arkkitehtuurista psykologiaan. Itsekin opiskelijoina he ymmärtävät, millaista on olla opiskelija vuonna 2021. 

Chatissa opiskelija voi esim.:  

  • Saada juttuseuraa sekä vertaistukea toiselta opiskelijalta.
  • Vinkkejä esim. stressiin, suorittamiseen, itsemyötätuntoon tai jaksamiseen.  
  • Keskustella mieltä painavista asioista anonyymisti, luottamuksellisesti ja maksuttomasti. 
  • Pohtia jonkun kanssa, missä keskusteluja voisi tarpeen mukaan jatkaa.  

Chat toimii drop in – periaatteella, eli aikaa ei tarvitse varata. Juttelemaan voi myös tulla sekä palata aina, kun aukioloaikojen puitteissa siltä tuntuu!

Chatin aukioloajat

Chat on auki maanantaisin ja torstaisin klo 17 – 19. Torstaisin päivystetään myös englanniksi.

Miten pääsen chattiin?

Pääset chattiin mielenTEKoja-ponnahdusikkunasta, joka näkyy tämän sivun oikeassa alareunassa. Kun chat on auki, valikkoon ilmestyy Haluan keskustella päivystäjän kanssa- vaihtoehto. Painamalla vaihtoehtoa pääset keskustelemaan (kun chat on kiinni, tätä vaihtoehtoa ei näy). Chatin ollessa kiinni saat valikon muiden vaihtoehtojen kautta tietoa tai ohjausta muunlaisen tuen pariin.

 

mielenTEKoja-chat ei tarjoa kriisiapua, anna lääketieteellistä neuvontaa tai korvaa terveydenhoitoa.

Suosittelemme aina olemaan yhteydessä terveydenhuollon ammattilaiseen, kun oma hyvinvointi askarruttaa.

Vertaiskeskustelija, vapaaehtoinen, päivystäjä… Miten sellaiseksi pääsee?

Vertaispäivystäjäksi haetaan erillisen rekryn kautta. Tiedotamme tällä sivulla mahdollisista tulevista rekrykierroksista!

Vapaaehtoisena toimitaan lähtökohtaisesti lukukausi kerrallaan. Päivystäjiltä edellytetään omien laitteiden lisäksi suoritettua vertaispäivystäjien perehdytyskoulutusta, ja päivystämistä tehdään vähintään 2 vuoroa/kk. Toiminnasta saa todistuksen, ja olemme avoimia myös päivystysvuorojen tekemiselle osana harjoittelua. Palkallista tai pääsääntöistä/kokoaikaista harjoittelua toiminnan parissa emme voi tarjota.

Chatin tietosuoja

Nyyti.fi -verkkosivuilla hyödynnetään kolmannen osapuolen sovellusta mielenTEKoja chat- ja bottipalveluiden tarjoamiseksi käyttäjille. mielenTEKoja-chatpalvelua ja -bottia ylläpidetään Ninchat-palvelussa. Käyttäjän henkilötietoja ei kerätä chat-keskusteluiden aikana. Chatissä syntyneet keskustelut tallennetaan työnohjauksellista ja tutkimuksellista käyttöä varten. Tietoja ei luovuteta EU:n tai ETA:n ulkopuolelle. Lisää tietoa saa Nyytin Tietosuoja-sivuilta.

Lisätietoja toiminnasta antaa:

Linda Lindström
mielenTEKoja-chatin koordinaattori

Puh. 050 530 2449
Sähköposti: linda.lindstrom@nyyti.fi