Hoppa till innehåll

För studerande

Hej! Är du intresserad av att i grupp fundera kring olika frågor och fenomen som berör studerandes liv? Behöver du tips och tricks för att främja ditt eget välbefinnande? Skulle du vara intresserad av att delta i vår verksamhet som frivillig? På den här sidan hittar du en sammanfattning av vår verksamhet för studerande. Välkommen med!

CHATT

I Nyytis chatt kan du dela tankar, erfarenheter och känslor kring studielivet och vardagen med andra studerande. Du kan få och ge kamratstöd om olika frågor som är viktiga för dig och som du undrar över. Varje termin ordnas minst tre chattar på svenska.

BLOGG – SINNET ÄR VIKTIGT

I Nyytis blogg skriver både Nyytis personal, volontärer och samarbetspartners om aktuella frågor i anknytning till studerandes välmående med syftet att reflektera, ta ställning och väcka debatt. Du kan själv delta genom att skriva ett eget blogginlägg! Läs bloggar >>

NYYTITALK

NyytiTalk är en cirka 30 minuter lång direktsänd diskussion som behandlar aktuella teman i studerandes liv och välmående, såsom människorelationer, studier och hur orka i vardagen. Läs mer on NyytiTalk

GRUPPER

I grupperna, som förverkligas på webben, kan du reflektera över och fördjupa dig i ett särskilt tema i en mindre grupp.  Grupperna förverkligas i en skyddad webbmiljö och diskussionen kan endast läsas av gruppens medlemmar. Som moderatorer för grupperna fungerar Nyytis personal tillsammans med sakkunniga från olika sektorer. Läs mer om grupper.

BERÄTTELSER

Under rubriken berättelser kan du läsa personliga berättelser om studerandes vardag och liv. Du kan också dela din egen berättelse om ett ämne som berör just dig. Du kan t.ex. skriva om varifrån du får styrka och välbefinnande eller hur du hittat lösningar till de utmaningar du mött i studievardagen. Läs personliga berättelser om studerandes vardag och liv.

Konsten att leva- tips och verktyg till bättre psykisk hälsa 

På sidan Konsten att leva får du information, tips och verktyg för att främja din livssituation och ditt välbefinnande. Kolla in Konsten att leva -artiklarna.

INFORMATION OM VÄLBEFINNANDE

På sidan information om välbefinnande hittar du mångsidigt material om teman som anknyter till välmående och studieliv. Läs mer om välbefinnande.

HJÄLP

På sidan hjälp hittar du information om olika aktörer som erbjuder hjälp för studerande och unga vuxna i olika utmanande livssituationer. Det viktigaste är att du inte blir ensam med ditt bekymmer. Det finns hjälp när du behöver det! Hitta information om olika aktörer som erbjuder hjälp för studerande och unga vuxna mera.

LUNTERIET

Sidan Lunteriet är en kanal där man kan dela idéer, experiment och praxis som anknyter till studerandes välbefinnande. Hitta och dela dela idéer, experiment och praxisäs.

DAGEN FÖR PSYKISK HÄLSA BLAND STUDERANDE

Tillsammans med OPHY – Nätverket för studerandes välmående organiserar Nyyti den årligen i april återkommande Dagen för psykisk hälsa bland studerande. Det är en kampanj som strävar efter att väcka debatt kring frågor som är aktuella och viktiga med tanke på studerandes psykiska hälsa. Samtidigt uppmanas alla att arbeta för psykisk hälsa i studiegemenskaper runtom i Finland. Läs mer om Dagen fär psykisk hälsa bland studerande.

DELTA I DISKUSSIONEN PÅ SOCIALA MEDIER

Du hittar Nyyti också på sociala medier: FacebookTwitterInstagram och YouTube. Följ oss och delta i diskussionen!

Mera information om Nyyti ry hittar du här.


GE RESPONS

Du kan ge respons på vår verksamhet med hjälp av blanketten nedan – vad som fungerar, vad som inte fungerar och vad som kunde förbättras. Du kan ge din respons anonymt och vi publicerar inte heller meddelandena. Kom ihåg att lämna din e-postadress ifall du vill ha svar på din respons.

Tack för din respons!