Hoppa till innehåll

Dela din egen berättelse

Vill du dela en berättelse om något som berört dig? Berättelsen kan till expempel handla om tankar, erfarenheter och känslor som har att göra med din studievardag. Du kan till exempel berätta om vad som gör dig glad, ger dig kraft och får dig på gott humör eller om hur du tar hand om dig själv. Du kan också berätta om hur du har hittat lösningar till utmaningar du upplever i ditt liv som studerande.

Instruktioner

Du kan skriva din berättelse under psudonym eller under ditt eget namn. Du behöver inte vara någon författarsjäl för att delta. Huvudsaken är att du har tankar och funderingar som du vill dela med dig av åt andra. Stilen är fri. Din berättelse kan också vara en lista med tips, en dikt, en tecknad serie, en infograf eller till och med en video!

Vi vill inte styra ditt val av tema, men vi hoppas att din berättelse innehåller uppmuntran och hopp. På så sätt kan dina egna erfarenheter och insikter också hjälpa andra att hitta nya synvinklar på sin egen studievardag och sitt eget välmående. Kom ihåg att respektera människors privatliv. Du bör alltså undvika att nämna sådana saker som gör det möjligt att känna igen enskilda människor. Vi publicerar inte alls osakliga berättelser.

Vi bekantar oss med alla berättelser på förhand. Då du skickat in din berättelse tar vi kontakt med dig per e-post och kommer överens om publiceringen. Vi publicerar berättelserna på vår webbsida och delar dem i Nyytis kanaler på sociala medier.

För närvarande är det inte möjligt att dela en berättelse på svenska via denna sida. Om du vill kan du dela en berättelse på finska eller engelska. Att dela din berättelse är en form av volontärinsats som vi erbjuder. Läs mer om vår volontärverksamhet.

Det kändes som en bra idé att skriva om en sak som jag hade reflekterat mycket över. På så sätt fick jag alldeles konkret behandla saken och dela min berättelse.

Jag fick respons av en läsare. Hen berättade att hen upplevt likadana saker och delade sina egna erfarenheter av en likadan situation. Det kändes härligt att höra att någon annan förstår vad jag talar om.

Mer information:

Henri Heikintalo, sakkunnig för volontärverksamheten
henri.heikintalo@nyyti.fi
050 557 3144