Hyppää sisältöön

mielenTEKoja

MielenTEKoja on opiskelukykyä ja jaksamista edistävää toimintaa tekniikan ja matemaattis-luonnontieteellisten alojen opiskelijoille. Kaikki mielenTEKoja-toiminta on maksutonta ja tapahtuu pääosin verkossa. Lue alta, mitä on luvassa.

Toiminnasta vastaa Nyyti ry yhteistyössä Tekniikan Akateemiset TEKin kanssa.

Ajankohtaista

Syyskuu 2021

Taitoja ajanhallintaan -verkkoryhmä
Kesto: 5 viikkoa, 20.9.-22.10.2021

RYHMÄ ON TÄYNNÄ! Ilmoittautuminen on päättynyt.

Rentoutus- ja stressinhallintakurssi Zoomissa (Mindfulness-based stress reduction)
Kesto: 8 viikkoa, 27.9.-15.11.2021, maanantaisin klo 17-19:30

RYHMÄ ON TÄYNNÄ! Ilmoittautuminen on päättynyt.

Nyytin ryhmächatit
Tiistaisin ja torstaisin klo 18:00-20:00

Nyyti ry:n anonyymit ryhmächatit ovat avoimia kaikille opiskelijoille. Chateissa jutellaan joka viikko erilaisista opiskelijan elämää koskettavista aiheista. Chattejä järjestetään suomeksi, englanniksi ja ruotsiksi. Lue lisää ja tule mukaan tästä linkistä.

Seuraa meitä somessa tunnisteella #mielenTEKoja

Lokakuu 2021

mielenTEKoja- chat avautuu 4.10!

Webinaari: Itsemyötätunto opinnoissa
5.10.2021 klo 15-16:45

Ruoskitko itseäsi eteenpäin? Entä jos kokeilisit toisenlaista lähestymistapaa?

Maksuton webinaari johdattaa sinut itsemyötätunnon äärelle ja antaa keinoja sen vahvistamiseen opinnoissa. Lue lisää ja tule mukaan tästä linkistä.

Mielenterveyden ensiapu 2® -verkkokoulutus aktiiveille
Seuraava koulutus 11.10.-2.11.2021

Hei tutori, järjestömyyrä tai muu opiskelija-aktiivi! Mitä tekisit, jos kohtaisit hankalassa elämäntilanteessa olevan opiskelijan?

Päivitä tietosi ja taitosi Mielenterveyden ensiapu® 2 -koulutuksessa. Lue lisää ja ilmoittaudu 30.9.2021 mennessä tästä linkistä.

Marraskuu 2021

Webinaari: Jaxuhaleista konkretiaan
23.11.2021 klo 15-16:30

Onko jaxuhalit jo kokeiltu? Kaipaisitko jotain konkreettisempaa jaksamisen tueksi? 

Maksuttomassa webinaarissa kuulet jaksamista tukevista konkreettisista keinoista ja voit levähtää hetkeksi palautumisharjoituksen äärelle. Lue lisää ja tule mukaan tästä linkistä.

Mitä on mielenTEKoja?

Taustaa

Vuonna 2019 yli 40 % tekniikan korkeakouluopiskelijoista kertoi olevansa usein tai jatkuvasti
huolissaan jaksamisestaan. Joka kolmas koki hukkuvansa opintoihin liittyvään työmäärään. (TEKin Opiskelijatutkimus 2019.) Koronapandemia ja opiskelijoihin kohdistuneet rajoitukset ovat koetelleet korkeakouluopiskelijoiden kantokykyä entisestään. Tämän päivän opiskelukyky on tulevaisuuden työkykyä – mielen taidot ovat tulevaisuuden työelämätaitoja.

Tavoitteet

Lisäämme tekniikan ja matemaattis-luonnontieteellisten alojen korkeakouluopiskelijoiden tietoja ja taitoja mielen hyvinvointiin liittyen. Kitkemme ennakkoluuloja ja madallamme kynnystä ottaa mielen pulmia puheeksi. Annamme konkreettisia keinoja jaksamisen ja mielen hyvinvoinnin vahvistamiseen. Tarjoamme työkaluja myös toisten tukemiseen opiskelukyvyn haasteissa.

Vertaistukea mielenTEKoja-chatissa

MielenTEKoja-chat on vertaistukeen perustuva uusi palvelu opiskelijoille. Chatissa voit keskustella kahden kesken vapaaehtoisen päivystäjän kanssa mistä tahansa mielen hyvinvointiin, opiskelukykyyn tai jaksamiseen liittyvästä aiheesta. Päivystäjät ovat Nyyti ry:n tehtävään kouluttamia korkeakouluopiskelijoita. MielenTEKoja-chat aukeaa lokakuussa 2021.

Ryhmätoimintaa, kursseja ja koulutuksia

Verkkovertaisryhmissä voit käsitellä ohjatusti Nyyti ry:n työntekijöiden ja toisten opiskelijoiden kanssa erilaisia teemoja, esimerkiksi jaksamista, ajanhallintaa, stressiä ja itsemyötätuntoa. Kursseilta saat konkreettisia keinoja ja uusia taitoja mielen hyvinvoinnin vahvistamiseksi.

Viestintää

Rakennamme viestinnän verkoston ja toteutamme opiskelijoille suunnatun viestintäkampanjan mielenterveystiedon lisäämiseksi ja ennakkoluulojen kitkemiseksi. Kampanja suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä tekniikan ja matlu-opiskelijoiden sekä opiskelijajärjestöjen kanssa.

Mahdollisuuksia osallistua ja vaikuttaa

Osallistumalla mielenTEKoja-toimintaan voit tukea kanssaopiskelijoitasi ja vaikuttaa mielen hyvinvointia tukevan opiskelukulttuurin rakentamiseen. Voit esimerkiksi kouluttautua vapaaehtoiseksi päivystäjäksi mielenTEKoja-chattiin, hakea mukaan viestintäverkostoon tai pyytää meitä yhteistyöhön mielen hyvinvointia edistävien tekojen toteuttamiseksi omassa opiskeluyhteisössäsi.

Tule osaksi mielenTEKoja! Liity verkostoomme tästä.

Seuraa #mielenTEKoja ja saat lisätietoa osallistumismahdollisuuksista.

Kiinnostuitko?

Ole yhteydessä meihin! Palautetta, kysymyksiä ja yhteistyöideoita voit lähettää osoitteella mielentekoja@nyyti.fi.


MielenTEKoja-toimintaa toteutetaan yhteistyössä Tekniikan akateemiset TEKin kanssa. Hanke jatkuu maaliskuun 2022 loppuun saakka.