Hyppää sisältöön

MiehenTila vertaisryhmät

Ahdistaako? Ärsyttääkö? Vituttaako? Kaipaisitko porukkaa, joiden kanssa puhua näistä asioista? Meillä olisi vertaisryhmä sinua varten, jossa pääset kertomaan asioista turvallisesti ja luottamuksellisesti.

Ilmoittaudu ryhmään!

Kenelle?

MiehenTila-vertaisryhmät on tarkoitettu korkeakouluissa opiskeleville 18–29 vuotiaille miehille, jotka ovat halukkaita jakamaan kokemuksia jaksamisesta sekä vahvistamaan omaa mielenhyvinvointiaan. Olet tervetullut ryhmään omana itsenäsi elämäntilanteesta riippumatta. Ryhmään osallistuminen ei edellytä diagnoosia, lähetettä, traumaa tai kriisiä – halu keskustella riittää.

Ryhmien vaikuttavuus perustuu luottamukseen ja vertaisuuden kokemukseen, jotka edellyttävät ryhmään osallistujilta aikaa ja sitoutumista koko ryhmäprosessin ajaksi. Sitoutuminen tarkoittaa osallistumista kaikille ryhmäkerroille, joita ryhmästä riippuen voidaan pitää 8 kertaa. Ryhmät kokoontuvat lähtökohtaisesti kerran viikossa, ennakkoon sovitun aikataulun mukaisesti. Yksittäisen ryhmäkerran kesto on 2 tuntia, jonka aikana pidetään lyhyt tauko.

Sitoutumalla kunnioitat omaa ja toisten ryhmäläisten mahdollisuutta kokemusten jakamiseen sekä oman hyvinvoinnin edistämiseen. Keskustelut ovat ryhmissä luottamuksellisia. Mikäli et pääse osallistumaan jollekin ryhmäkerroista, ilmoitathan siitä etukäteen ryhmän vetäjälle.

Miksi sitoutua?

Omien kokemusten jakaminen ja vertaistuki ovat voimakkaita apuvälineitä oman mielenhyvinvoinnin vahvistamiseen. Vertaisryhmien hyötyjä ovat:

  • Omista kokemuksista puhuminen ja niiden jakaminen helpottavat oloa sekä vahvistavat hyvinvointia
  • Toisten kokemusten kuuleminen tarjoaa uutta näkökulmaa omien ajatusten ja tunteiden käsittelemiseen 
  • Luottamuksellinen ja kannustava ilmapiiri vahvistavat yhteenkuuluvuuden tunnetta ja vähentävät yksin pärjäämisen tarvetta.

Miten mukaan?

Osallistuminen on helppoa! Ryhmät ovat maksuttomia ja ne toteutetaan Zoom-ryhmävideopuheluina, jotka mahdollistavat osallistumisen mistä Suomea tahansa. Mukaan ryhmiin pääset ilmoittautumalla avoinna olevaan ryhmään!

AVOINNA OLEVAT RYHMÄT (alkaen)

Ti 9.4. klo 14-16

Ti 9.4. klo 17-19

Ke 10.4. klo 17-19

To 11.4. klo 17-19

Ilmoittaudu mukaan täältä

Ilmoittautumisen yhteydessä pyydämme jättämään yhteystietosi, jotta voimme olla sinuun yhteydessä ennen ryhmän alkua. Jokaisen ryhmäläisen kanssa käydään lyhyt vapaamuotoinen alkukeskustelu, jossa käydään läpi ryhmän käytännön toteutus sekä osallistujan mahdollisuudet sitoutua ryhmätoimintaan. Alkukeskustelussa sinun on myös mahdollista kertoa enemmän itsestäsi sekä esittää kysymyksiä ja toiveita ryhmätoimintaa kohtaan. Ilmoittautumalla ryhmään hyväksyt ryhmän säännöt.

Mikäli avoinna olevista ryhmistä ei löytynyt sopivaa ajankohtaa, mutta haluaisit mukaan, ole rohkeasti yhteydessä!

Mietityttääkö ajatus vertaisryhmiin osallistumisesta? Kaipaisitko ensin mahdollisuutta jäsentää ajatuksiasi ja läpi elämäntilannettasi ohjaajan kanssa? Ilmoittaudu yksilöohjaukseen! 

Katso tästä esittelyvideo MiehenTila-hankkeesta ja vertaisryhmistä:

Lisätietoja ja yhteydenotot

Atte Rimppi

atte.rimppi@nyyti.fi

050 476 0627

Asiantuntija, MiehenTila-hanke