Tiesitkö, että yksinäisyys koskettaa todella montaa opiskelijaa? Joka neljäs opiskelija kokee yksinäisyyttä ja lähes 30 % opiskelijoista ei koe kuuluvansa mihinkään opintoihin liittyvään ryhmään. Yi puolet opiskelijoista kokee ainakin joskus yksinäisyyttä. (Korkeakouluopiskelijoiden terveystutkmus 2021)

Yksinäisyys ei ole mikään pikku juttu. Pitkittyessään yksinäisyys vaikuttaa esimerkiksi koettuun hyvinvointiin ja terveydentilaan, opiskelumotivaatioon ja opintojen keskeyttämisriskiin. Opiskelijat tarvitsevat tehokasta apua ja tukea yksinäisyyden vähentämiseen.

Yksilö- ja ryhmämuotoista tukea opiskelijoille

Yksinäisyystyö korkeakouluissa -hankkeen (2022-2024) tavoitteena on vähentää opiskelijoiden kokemaa yksinäisyyttä ja lisätä opiskelijoiden parissa toimivien valmiuksia ja osaamista kohdata yksinäisyyttä kokevia opiskelijoita. Hankkeemme on valtakunnallinen ja toimintamme on avointa kaikkien korkeakoulujen opiskelijoille sekä opiskelijoiden parissa toimiville. Hankkeen toteuttavat yhteistyössä Nyyti ry sekä HelsinkiMissio.    

Yksinäisyyttä kokevana opiskelijana voit saada tukea kahdenkeskisistä tapaamisista ammattilaisen kanssa tai vertaistuellisista ryhmistä muiden yksinäisyyttä kokevien opiskelijoiden kanssa. Kahdenkeskistä keskustelutukea on saatavilla jo välittömästi ja myös läpi kesän!

Vertaistuelliset ryhmät pyörähtävät käyntiin heti alkusyksystä 2022 ja ennakkoilmoittautuminen ryhmiin on jo käynnissä. Ennakkoilmoittautuminen ei vielä sido sinua mihinkään.

Lue lisää opiskeljoille suuntautuvasta toiminnastamme suoraan hankkeen verkkosivuilta täältä.

Puheeksiotto- ja menetelmäkoulutuksilla lisää apua tarjoavia tahoja korkeakouluihin

On tärkeää, että opiskelijat saavat mahdollisimman matalalla kynnyksellä apua yksinäisyyden vähentämiseen. Apuun tartutaan helpommin, kun sitä on saatavilla omasta korkeakoulusta ja mahdollisesti jo tutuilta henkilökunnan jäseniltä tai opiskelijajärjestötoimijoilta.

Tästä syystä tarjoamme opiskelijoiden parissa toimiville niin puheeksiottokoulutuksia kuin menetelmällisiä koulutuksia omien valmiuksien ja osaamisen lisäämiseksi. Menetelmäkoulutusten pohjalta osallistuja saa riittävät valmiudet ottaa käyttöön HelsinkiMissiossa kehitetyn ja tutkitusti toimivan yksilömenetelmän osaksi omaa työtään.

Avoimia Yksinäisyys puheeksi -puheeksiottokoulutuksia (2 h) tälle keväälle ja ensi syksylle on tarjolla useita – voit jo nyt merkata ajankohdan kalenteriisi ja ilmoittautua mukaan. Lisätietoja löydät verkkosivuiltamme täältä.

Kiinnostuitko hankkeemme toiminnasta ylipäänsä? Lue lisätietoja toiminnastamme verkkosivuiltamme täältä tai kysy lisää:

Annina Lindberg, hankepäällikkö Yksinäisyystyö korkeakouluissa -hanke annina.lindberg@nyyti.fi, p. 050 341 7473