Kuka olet ja mitä tulet tekemään Takaisin opintoihin -hankkeessa?

Nimeni on Virpi Palviainen ja toimin Takaisin opintoihin -hankkeen toisena hankekoordinaattorina työnantajanani Etelä-Suomen Klubitalot ESKOT ry. Vastuualueenani on kehittää mielenterveyssyistä tauolla olleiden opiskelijoiden mentorointia yhteistyössä pilottikorkeakoulujen kanssa.  Mentoroinnilla tuetaan opintoihin palaavia opiskelijoita saamaan uudelleen kiinni opiskeluarjesta ja pääsemään osaksi opiskeluyhteisöä.

Mikä sinua erityisesti innostaa hankkeessa / uudessa työssäsi?

Mentoroinnin kehittämisessä on mielenkiintoista päästä työskentelemään eri kohderyhmien kanssa. Hankkeen keskiössä ovat opintoihinsa palaavat opiskelijat, mutta erittäin keskeinen kohderyhmä ovat koulutettavat ja ohjattavat mentorit. Yhteistyö korkeakoulujen henkilöstön kanssa on minulle uutta ja kiinnostavaa. Pidän arvokkaana tukea ja kannustaa jokaista ihmistä mielekkääseen tekemiseen sekä saavuttamaan itselleen tärkeitä opinto- ja uratavoitteita.

Mitä odotat uudelta työltäsi?

Yhteistyötä. Yhdessä tekemisen kautta oppii ja kohtaa uusia upeita ihmisiä. Yhdessä löydetään luovia ratkaisuja sekä syntyy yhteistä ymmärrystä hankkeen teemasta.

Mitä tuot mukanasi hankkeeseen?

Tehtävänäni ESKOT ry:n työntekijänä on tuoda kehittämistyöhön Klubitalojen opintojen tuen hyviä käytäntöjä sekä kuntoutujien kokemusasiantuntijuutta. Ammatillisesti näen itseni vahvana kohtaamisen ammattilaisena ja kouluttajana.

Mitä teet vapaa-aikanasi?

Olen hurahtanut käsitöihin, erityisesti neulomiseen. Sukkia, pipoja, huiveja ja muita pieniä asusteita syntyy tasaiseen tahtiin. Pidän itseni arjessa liikkeellä askelmittarin kannustuksella. Välillä vauhditan menoani potkulaudalla.

Mitä terveisiä haluat lähettää Takaisin opintoihin -hankkeesta kiinnostuneille?

Seuraa Nyytin viestintää ja #takaisinopintoihin niin pysyt ajan tasalla.