3

Olette toivoneet teknisesti lukijaystävällisempää chattia ja nyt toiveenne on kuultu! Nyytin ryhmächat siirtyy vuodenvaihteessa uudelle alustalle. Haluamme varmistaa mahdollisimman hyvän chatkokemuksen, joten kaipaamme vielä Sinun mielipiteitäsi. Kyselyyn saa vastata, vaikka olisit jo chat-konkari tai kenties vasta suunnittelet chattiin osallistumista. Lue lisää ryhmächateista.

Kaipaamme mielipidettäsi siihen, onko piilotettu vai julkinen chat-näkymä parempi.

Nyt chat on toiminut siten, että jokaisen osallistujan on annettava nimimerkki tullessaan sisään chattiin nähdäkseen reaaliajassa tapahtuvan keskustelun. Voimme jatkaa samoin, että osallistujat tulevat sisään chathuoneeseen nettisivuiltamme nähdäkseen keskustelun (piilotettu chat-näkymä). Vaihtoehtona on, että chatkeskustelu toimii nettisivuillamme kenen tahansa luettavissa chatin ajan ja vasta kirjoittaessaan itse viestin chattiin pyydettäisiin osallistujalta nimimerkki (julkinen chat-näkymä). Molemmissa vaihtoehdoissa osallistuminen on täysin anonyymia eikä rekisteröitymistä tarvita.

Haluamme pitää keskusteluun osallistumisen kynnyksen mahdollisimman matalana ja pohdimme, kumpi vaihtoehdoista olisi parempi juuri osallistujan näkökulmasta.

Julkisemmin käytävässä chatkeskustelussa olisi mahdollisuus tarkkailla keskustelua mahdollisimman matalalla kynnyksellä, mutta voiko kynnys viestien kirjoittamiseen olla korkeampi tuolloin? Jatkamalla entiseen tapaan chatkeskustelua voivat seurata vain he, jotka ovat tulleet mukaan chathuoneeseen anonyymilla nimimerkillä, jolloin ennakkoon ei näe käytävää keskustelua. Jälkimmäisessä tapauksessa chathuone voidaan mahdollisesti tuntea suljetummaksi tilaksi, jolloin keskusteluun voi olla matalampi kynnys osallistua.

Näihin pohdintoihin kaipaamme mielipiteitäsi, jotta voimme toteuttaa chatteja, joissa kaikilla osallistujilla on hyvä olla!

Kyselyn tuloksia käsitellään luottamuksellisesti ja vastaaja ei ole tunnistettavissa vastauksista.

Vastaa tästä lyhyeen kyselyymme sunnuntaihin 28.11. mennessä.