”Entä jos en olisikaan yksinäisyyteni kanssa yksin?”

Moni opiskelija kokee yksinäisyyttä ja toivoo tilanteeseensa muutosta.

Yksinäisyys voi olla esimerkiksi sitä, että tärkeitä ihmissuhteita on elämässä liian vähän tai ei koe kuuluvansa mihinkään joukkoon tai yhteisöön. Yksinäisyyttä kokevalla voi toisaalta olla paljonkin ihmisiä ympärillään, mutta olemassa olevat ihmissuhteet tuntuvat pinnallisilta eikä riittävää merkityksellisyyden tunnetta ole.

Yksinäisyys mielessä -vertaisryhmät tarjoavat mahdollisuuden tutkia ja jakaa yksinäisyyden herättämiä tunteita muiden yksinäisyyttä kokevien opiskelijoiden kanssa. Ryhmissä myös tarkastellaan omia ajatus- ja toimintamalleja ja pyritään niitä tutkimalla myös vähentämään yksinäisyyden kokemusta.

Ryhmät ovat luottamuksellisia ja turvallisia ja niissä etsitään yhdessä yksinäisyystyön asiantuntijan kanssa reittiä muutokseen. 

Vertaisryhmät jatkuvat jälleen syksyllä ja ilmoittautuminen ryhmiin on nyt alkanut.

Zoom -ryhmä kokoontuu videovälitteisesti 8 kertaa. Korkeintaan kahdeksan hengen ryhmässä pohditaan keskustellen yksinäisyyden teemoja ja tutkitaan omia, mahdollisesti haitallisia, ajatus- ja toimintamalleja. Discord -ryhmässä tutkitaan samoja kysymyksiä kirjoittaen sekä yhteisissä viikkochatteissä kuuden viikon ajan. Discord -ryhmään mahtuu mukaan 25 opiskelijaa. 

Molemmat ryhmät edellyttävät sitoutumista koko ryhmäprosessiin sekä voimavaroja työstää teemoja sekä jakaa omia ajatuksia ja kokemuksia muiden vertaisryhmäläisten kanssa. 

Lue lisää vertaisryhmistä ja ilmoittautumisesta täältä. 

Ryhmät täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, joten ole nopea ja varmista paikkasi ryhmässä.

LISÄTIETOJA RYHMÄTOIMINNASTA VOIT KYSYÄ:

Emmi Kyyhkynen, emmi.kyyhkynen@nyyti.fi, p. 0504338828