Kanssatutkijarekry on päättynyt.
Helsingin, Turun ja Tampereen yliopistojen yhteisessä TUBEDU-tutkimushankkeessa tutkitaan sitä, miten nuoret hyödyntävät sosiaalista mediaa mielenterveyden vertaistukena. Nyt etsimme tutkimuksesta kiinnostuneita nuoria mukaan kanssatutkimukseen!
Mitä kanssatutkimus on?
- Kanssatutkimuksella tarkoitetaan tutkimusta, jossa tutkimukseen osallistuvat toimivat yhdenvertaisina tutkijoina muiden joukossa. Kanssatutkijoina olette oman elämänne asiantuntijoita ja tuotatte siten arvokasta kokemustietoa tutkimusta varten.
- Tutkimus suunnitellaan, toteutetaan ja raportoidaan yhdessä: saat itse ideoida tutkimusryhmän avustuksella mitä someen, mielenterveyteen ja vertaistukeen liittyvää aihetta tutkit, miten sitä tutkit ja miten raportoit tulokset. Kanssatutkimusta voidaan tehdä esimerkiksi vertaishaastattelujen avulla.
- Kanssatutkimuksesta maksetaan tuntiperusteista palkkaa ja se voidaan mahdollisesti yhdistää opintoihisi.
Kuka voi tulla mukaan?
- 15–29-vuotias nuori tai nuori aikuinen
- Koulutustaustalla ei ole väliä. Sinulla ei tarvitse olla erityisosaamista tai valmiita ajatuksia. Motivaatio ja kiinnostus sosiaalista mediaa, vertaistukea ja mielenterveyttä kohtaan riittävät!
Kanssatutkimuksen aikataulu
- Ensimmäinen työpaja järjestetään Helsingissä maanantaina 13.11 klo 15–18 & tiistaina 14.11. klo 10–13. Työpajassa tutustutaan kanssatutkimukseen sekä suunnitellaan tutkimuskysymyksiä.
- Toinen työpaja järjestetään Helsingissä torstaina 7.12 kello 9–12. Tällöin keskitymme yhdessä kerättyjen aineistojen analysointiin.
- Kolmas ja viimeinen työpaja järjestetään vuoden 2024 alussa. Tarkempi ajankohta ja toteutus päätetään yhdessä ensimmäisessä työpajassa. Tässä työpajassa käymme läpi tutkimuksen tuloksia ja pohdimme, miten tuloksista tahdotaan viestiä eteenpäin.
- Pääkaupunkiseudun ulkopuolelta työpajoihin matkustaville maksetaan matkakulut Helsinkiin edullisimman vaihtoehdon mukaisesti.
- Kaikki työpajat tallennetaan.
Kiinnostuitko?
Ilmoita kiinnostuksestasi Essi Rantaselle (essi.rantanen@nyyti.fi, puh. 050 383 5844). Lisätietoja voit kysyä Essiltä tai Anna-Maija Multakselta (anna-maija.multas@helsinki.fi, puh. 050 479 8912)
Tubedun nettisivuille pääset täältä.
Tiedote Nyyti ry:n ja Tubedun yhteistyöstä.
Hankkeen etenemistä voit seurata Tubedun Instagramista.