Laura Heimonen

Myötätuntoa korkeakouluihin -hankkeemme käynnistyi  maaliskuussa hankepäällikkön, Laura Heimosen, rekrytoinnin myötä.

Tutustu tästä Lauraan:

Kuka olet ja mitä tulet tekemään Myötätuntoa korkeakouluihin -hankkeessa?

Olen Laura Heimonen (TM, Ht yo), ja vastaan hankkeesta kokonaisuutena. Vastaan lisäksi hankkeeseen kuuluvien yhteisöjen henkilökunnalle suunnattujen koulutusten koordinoinnista. Koulutukset tarjoavat opetus- ja ohjaustehtävissä toimiville ammattilaisille itsemyötätunnon ja myötätunnon menetelmiä oman pedagogisen osaamisen ja korkeakouluyhteisön kehittämiseen.

Mikä sinua erityisesti innostaa uudessa työssäsi?

Kansainvälisessä tutkimuksessa on kiinnitetty viime vuosina runsaasti huomiota itsemyötätuntoon ja myötätuntoon. Kasvava joukko huippuyliopistoja on luonut tutkimuksen, pedagogiikan ja opetuksen rakenteet myötätuntoisen toimintakulttuurin edistämiseksi akateemisissa yhteisöissä. Tämän tutkimuksen ja siihen liittyvien sovellutusten hyödyntäminen akateemisessa ohjauksessa mikro- ja makrotasolla on erittäin kiehtovaa. Samalla puhutaan paitsi akateemisista taidoista myös tulevaisuuden työelämätaidoista. Eräs erityisen kiinnostava tutkimuskohde on se, millainen yhteys itsemyötätunnolla on myötätuntoiseen ajatteluun ja toimintaan.

Mitä odotat uudelta työltäsi?

Odotan uusia verkostoja, inspiroivaa tiimityötä ja joka päivä uusien asioiden oppimista.

Mitä tuot mukanasi hankkeeseen?

Tuon tehtävään kokemukseni valtakunnallisten sote-alan hankkeiden vastuutehtävistä sekä kasvatustieteen ja psykologian näkökulmaa henkilöstön osaamisen, ja tässäpä tapauksessa, myötätuntotaitojen kehittämiseen.

Mitä teet vapaa-aikanasi?

Rentoudun perheen kanssa eri tavoin, liikun ja luen erityisesti tietokirjallisuutta.

Mitä terveisiä haluat lähettää?

Mikäli haluat lisätietoja hankkeesta, olethan yhteydessä minuun:

Laura Heimonen
hankepäällikkö
puh. 050 476 0940
laura.heimonen@nyyti.fi