Marjo Siltasen siirryttyä hankepäälliköksi Takaisin opintoihin -hankkeeseemme olemme saaneet opiskelijatoiminnan erittäin hyvin tuntevan Helsingin yliopiston ylioppilaskunnassa vuosia toimineen Sofia Lindqvistin Nyytiin.

Tutustu tästä Sofiaan:

Kuka olet ja mitä tulet tekemään Nyytiin?

Olen Sofia Lindqvist, VTM ja Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan entinen sosiaalipoliittinen asiantuntija. Nyytissä sijaistan Marjo Siltasta vapaaehtoistoiminnan asiantuntijana vuoden 2021 loppuun. Lisäksi vastaan ruotsinkielisestä sidosryhmäyhteistyöstä ja toiminnan kehittämisestä.

Mikä sinua erityisesti innostaa uudessa työssäsi?

Minua innostaa monikin asia! Mahdollisuus keskittyä ja syventyä mielenterveyskysymyksiin on ehkä keskeisin innostuksen aihe.

Pääsin näihin asioihin sisään viimeistään loppuvuodesta 2018, kun edellisessä työssäni kampanjoimme vahvasti stigman vähentämiseksi ja keskustelukulttuurin avaamiseksi (#kaikkihyvin? -kampanjavideot ja muut kampanjasisällöt löytyvät edelleen HYYn verkkosivulta).

Lisäksi minua innostaa, kuten aiemmissakin töissäni, uuden kehittäminen ja vuorovaikutus kentän kanssa, tässä tapauksessa erityisesti ruotsin- ja kaksikielisten opiskelijajärjestöjen kanssa.

Mitä odotat uudelta työltäsi?

Odotan rauhaa rakentaa uusia verkostoja ja toimintamuotoja ja sitä, että pääsen näkemään niiden vaikutuksia eli työni tuloksia. Ensimmäisten päivien kokemuksen pohjalta vaikuttaa varsin lupaavalta!

Mitä tuot mukanasi Nyytiin?

Pitkän kokemuksen Suomen suurimmasta ylioppilaskunnasta ja sen mukanaan tuomat kontaktit eri sidosryhmiin, ei vähiten Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiöön. Perustutkintooni sisältyvistä naistutkimuksen opinnoista on peräisin herkkyys syrjiviä rakenteita ja asenteita kohtaan ja kannan nämä ”silmälasit” kaikessa tekemisessäni. Suoritin viime vuonna tuotekehitystyön erikoisammattitutkinnon, jonka yhtenä osana oli palvelumuotoilu kehittämistyössä, joten tuon myös käyttäjälähtöistä kehittämisotetta mukanani toimintaan.

Mitä teet vapaa-aikanasi?

Enimmäkseen vietän aikaa koulu- ja päiväkoti-ikäisten lasteni ja puolisoni kanssa. Hoidan luottamustointani päiväkodin kannatusyhdistyksen hallituksen varapuheenjohtajana. Näin keväisin valmistaudun kasvukauteen suunnittelemalla mitä viljelisin kesällä kolmen sukupolven siirtolapuutarhamökillä. Pidän käsillä tekemisestä ja ehtiessäni ompelen itselleni mm. mekkoja ja remontoin paikkoja. Tykkään lukea, kuunnella äänikirjoja ja käydä teatterissa. Pyöräilen työmatkat ympäri vuoden. Viikoittainen pilatestunti on ruumiin ja sielun pelastusrengas.

Mitä terveisiä haluat lähettää Nyytin seuraajille?

Olkaa matalalla kynnyksellä yhteydessä, jos teillä on ajatuksia vapaaehtoistoiminnan kehittämisestä tai ruotsinkielisestä toiminnasta!

Yhteystietoni:
Sofia Lindqvist
asiantuntija, vapaaehtoistoiminta ja ruotsinkielinen toiminta
puh. 050 349 9294
sofia.lindqvist@nyyti.fi