Nyytin uutta MiehenTila-hanketta hankepäällikkönä toukokuun alussa aloitti Samuli Hietala. Hän siirtyi meille Väestöliiton PoikienPuhelin -toiminnasta. Tutustu alta Samuliin!

Miesolettu henkilö, jolla on vaalearuskeat lyhyet hiukset ja vaaleat piirteet. Samulilla on tumma lyhyt parta. Päällään Samulilla on vaalea kauluspaita ja ruskea kauluspaita sen päällä.

Kuka olet ja mitä tulet tekemään Nyytiin?

Olen Samuli Hietala ja toimin MiehenTila-hankkeen hankepäällikkönä.

Mikä sinua erityisesti innostaa hankkeessa / uudessa työssäsi?

Odotan innolla pääsyä työskentelemään nuorten miesten mielenterveyden parissa. Teema on erityisen lähellä sydäntäni ja on hienoa laajentaa sen osalta Nyytissä tehtävää mielenterveystyötä. On myös hienoa päästä toteuttamaan hanketta, jonka suunnittelussa olen ollut yksi päävastuun kantajista.

Mitä odotat uudelta työltäsi?

Eniten odotan vertaisryhmien käynnistymistä. On hienoa päästä näkemään, miten hanke saavuttaa kohderyhmänsä ja millaisiksi ryhmät muodostuvat. Hankkeen tärkein työ ja taika tapahtuu ryhmien sisällä – ryhmäläisten välisessä vuorovaikutuksessa

Mitä tuot mukanasi hankkeeseen / Nyytiin?

Menoa ja tekemisen meininkiä! Minua on joskus kuvattu dynamoksi, joka henkii energiaa sekä uusia ideoita. Kaikenlainen hankekehittäminen ja ongelmanratkaisu ovat osaamiseni ydintä. Taustani myötä tuon Nyytiin myös poika- ja mieserityistä osaamista.

Mitä teet vapaa-aikanasi?

Vapaa-aikani viihdyn sopivassa määrin urheilun, koiran rapsutuksen ja vauvan hoidon parissa. Olen intohimoinen urheilija, mutta vietän paljon aikaa myös kirjojen ja opiskelun kimpussa.

Mitä terveisiä haluat lähettää Nyytin seuraajille / hankkeesta kiinnostuneille?

Ennen kaikkea haluan lähettää terveiset niille korkeakouluissa opiskeleville nuorille miehille, jotka miettivät, voisiko MiehenTila-vertaistukiryhmät olla mun juttu: tule ja kokeile! Yksin ei tarvitse jaksaa, sillä apua on saatavilla. Jaettuna asiat usein helpottavat ja saavat uutta näkökulmaa. Tule rohkeasti mukaan porukkaan! Omana itsenäsi ja sen kummempaa miettimättä.

Nuorten miesten mielenterveydestä kiinnostuneita yhteistyökumppaneita kehotan olemaan rohkeasti yhteydessä!