Opiskelijoiden mielenterveyspäivää vietetään ensi viikolla torstaina 22.4. ja sen ympärillä kampanjoidaan somessa kahden viikon ajan 12. – 23.4.2021. Tämän vuoden #AvunArvoinen kampanjassa puhutaan osallisuudesta ja oikeudesta apuun.

Koronavuoden vaikutukset opiskelijoiden jaksamiseen ja mielenterveyteen ovat olleet merkittävät. Etäopiskelu ja sosiaalinen eristäytyminen romahdutti sosiaalisen tuen saamisen. Apua on voinut olla vaikea löytää palvelujen ruuhkauduttua eikä aina edes tiedä, mistä lähteä ensimmäisenä liikkeelle. Myös häpeä ja leimaantumisen pelko voi nostaa kynnystä hakea apua.

Opiskelijoiden mielenterveyspäivän #AvunArvoinen -kampanjalla halutaan tuoda esiin avuntarjoamisen monia muotoja sekä samalla kannustaa jakamaan kokemuksia sekä ennen kaikkea kannustaa nuoria ja opiskelijoita hakemaan apua, kun he kokevat sitä tarvitsevan.

Kun kaipaat tukea, apua on saatavilla. Tärkeintä on, ettet jää huolesi kanssa yksin. Opiskelijoille ja nuorille aikuisille apua erilaisissa elämän haasteissa tarjoavia tahoja löydät aihealueen mukaan sivuiltamme.

Osallistu #AvunArvoinen -somehaasteeseen

Me kaikki tarvitsemme joskus elämämme aikana apua. Sinä olet #AvunArvoinen koska tahansa tunnetkaan toisten apua ja tukea kaipaavasi.

Osallistu Opiskelijoiden mielenterveyspäivän kampanjaan 12.–23. huhtikuuta jakamalla omia ajatuksiasi ja kokemuksiasi avun hakemisesta. Kannusta ystäviä tekemään samoin. Avoimuudella annat ympärillä oleville ihmisille kaivatun tilan kokea olevansa #AvunArvoinen.

Yhdessä voimme purkaa niin sisäiset kuin yhteiskunnalliset esteet jotka ovat avun hakemisen esteenä!

Osallistu kampanjaan

Vuosittain järjestettävän kampanjan tarkoituksena on herättää keskustelua opiskelijoiden mielenterveydestä sekä kutsua kaikki mukaan toimimaan mielen hyvinvoinnin puolesta. Kampanjan taustavoimana toimii Opiskelijahyvinvointiverkosto, jonka koordinoinnista Nyyti ry vastaa.

Kampanjassa jaetaan monipuolisesti teemaan liittyvää sisältöä kampanjasivuilla sekä Nyytin somessa. Sivuilta löydät muun muassa tietoa teemasta, vinkkejä tekojen ideoimiseen, materiaalipankin sekä mahdollisuuden ilmoittaa kampanjateosta ennakkoon. Kampanja on tarkoitettu kaikille korkeakouluissa ja toisella asteella opiskeleville, heidän parissaan toimiville ammattilaisille sekä muille aihepiiristä kiinnostuneille. Kampanja on siis aivan kaikille!

Lahjoittaminen Pivolla

Ensimmäistä kertaa tänä vuonna kampanjaan voi lahjoittaa Pivolla. Pivo on ilmainen maksusovellus kaikkien pankkien asiakkaille, ja sillä lahjoittaminen on helppoa ja turvallista. Lahjoitus menee kokonaisuudessaan Nyytin käyttöön ilman välitysmaksuja. Lahjoittamalla voit tukea toimintaamme: Kerätyt varat käytetään opiskelijoiden mielenterveyden ja opiskelukyvyn edistämiseen ja mielenterveyden ongelmien ehkäisyyn. Lue lisää lahjoittamisesta Pivolla.

Tule mukaan – Opiskelijoiden mielellä on väliä!

 

Lisätietoja

Sanni Lehtinen, Nyytin puheenjohtaja, sanni.lehtinen@nyyti.fi

Minna Savolainen, Nyytin toiminnanjohtaja, minna.savolainen@nyyti.fi

Annu Komulainen, Nyytin vaikuttamisen asiantuntija, annu.komulainen@nyyti.fi

 

#AvunArvoinen #VärdHjälp #HelpWorthy

#OMTP #Mielenterveys