Vuosittaista Opiskelijoiden mielenterveyspäivää vietetään 13.4. ja sen ympärillä kampanjoidaan sosiaalisessa mediassa viikon ajan 7. – 14.4.2022. Tämän vuoden kampanjassa nostetaan esiin myötätunnon merkitys jaksamiseen ja yhteisöllisyyteen.

Opiskelijoiden jaksaminen on hätätilassa. Pitkittyneen korona-ajan vaikutukset opiskelijoiden jaksamiseen ja mielenterveyteen ovat olleet merkittävät. Yli puolet opiskelijoista kokee psyykkisiä vaikeuksia. Poikkeusaika, rajoitustoimet ja etäopiskelu ovat lisänneet pahoinvoivien opiskelijoiden määrää ennennäkemättömällä tavalla. Moni on jäänyt täysin yksin vaille tukea ja tunnetta siitä, että kukaan välittäisi.

Opiskelijoiden mielenterveyspäivän kampanjalla lisätään opiskelijoiden hyvinvointia ja yhteenkuuluvuuden tunnetta myötätunnon voimalla. Kun kohtaamme toisemme myötätuntoisesti, on mahdollista saada luotua aitoja yhteyksiä kanssaihmisiin. Kun suhtaudumme itseemme lempeämmin, on helpompi vahvistaa omaa hyvinvointia. Kampanjalla nostetaan myötätunnon voimaa esiin, kannustetaan jakamaan kokemuksia ja järjestämään omia myötätuntoon liittyviä tapahtumia ja tempauksia.

Osallistu kampanjaan

Vuosittain järjestettävän kampanjan tarkoituksena on herättää keskustelua opiskelijoiden mielenterveydestä sekä kutsua kaikki mukaan toimimaan mielen hyvinvoinnin puolesta. Kampanjan taustavoimana toimii Opiskelijahyvinvointiverkosto (www.nyyti.fi/ophyverkosto/), jonka koordinoinnista Nyyti ry vastaa.

Kampanja on tarkoitettu kaikille korkeakouluissa ja toisella asteella opiskeleville, heidän parissaan toimiville ammattilaisille sekä muille aihepiiristä kiinnostuneille. Kampanja on siis aivan kaikille!

Kutsumme kaikki osallistumaan kampanjaan ja toimimaan yhteisessä rintamassa opiskelijoiden hyvinvoinnin eteen. Kampanjaan voi osallistua järjestämällä myötätuntoteemaisia tapahtumia ja tempauksia opiskelijoille kampanjaviikolla 7.-14.4., osallistumalla kampanjaan liittyvään #AivanHyvä -somehaasteeseen, viestimällä teemasta omilla kanavilla ja kannustamalla opiskelijoita jakamaan omia sisältöjä kampanjateemaan liittyen. Nyt on hyvä hetki aloittaa jo omien kampanjatekojen suunnittelu huhtikuuta varten!

Kampanjassa tullaan jakamaan monipuolisesti teemaan liittyvää sisältöä kampanjasivuilla sekä Nyytin somessa. Kampanjasivuilta löydät muun muassa tietoa teemasta ja somehaasteesta, vinkkejä tapahtumien ja tekojen ideoimiseen, materiaalipankin sekä mahdollisuuden ilmoittaa kampanjateosta ennakkoon. Päivitämme kampanjasivua aktiivisesti matkan varrella eli tallenna kampanjasivu jo nyt muistiin.

Tule mukaan – Opiskelijoiden mielellä on väliä!

Lisätietoja kampanjasta:

Annina Lindberg, asiantuntija / Nyyti ry, annina.lindberg@nyyti.fi puh. 050 341 7473

#AivanHyvä #HeltBra #GoodEnough

#OpiskelijoidenMielenterveyspäivä #Mielenterveys