Tänä keväänä järjestettiin ensimmäisen kerran Opiskelijoiden mielenterveyspäivä ja siihen liittyvä #MyötätunnostaHyvinvointia -kampanja. Kokemukset olivat loistavia ja odotukset ylitettiin moninkertaisesti. Tästä on hyvä jatkaa ja näin ollen Opiskelijoiden mielenterveyspäivä saa jatkoa myös ensi keväänä!

Opiskelijoiden mielenterveyspäivä tehtiin yhdessä!

Opiskelijoiden mielenterveyspäivä on valtakunnallinen kampanja, jolla halutaan herättää keskustelua opiskelijoiden mielenterveydestä sekä kutsua kaikki mukaan toimimaan mielen hyvinvoinnin puolesta. Kevään 2018 kampanjateemana oli myötätunnosta hyvinvointia. Kampanja suunniteltiin ja toteutettiin yhdessä OPHY-verkoston kanssa.

Opiskelijoiden mielenterveyspäivänä 18.4.2018 haastoimme kaikki mukaan levittämään hyvää mieltä ja myötätuntoa opiskeluyhteisöissä. Oli upeaa huomata, kuinka moni innostui mukaan toimintaan. Aivan mahtavia tapahtumia ja tempauksia järjestettiin oppilaitoksissa ympäri Suomen, kuten rentoutushetkiä, luontoretkiä, kehutuokioita jne. Tietojemme mukaan tapahtumia kertyi kaikkiaan 76 ja ne tavoittivat vähän yli 2600 osallistujaa. Voit tutustua päivän tunnelmiin alla olevasta videosta.

Kampanjointiin oli mahdollista osallistua myös verkossa ottamalla osaa some-haasteeseen, hyppäämällä mukaan ryhmächattiin tai vaikkapa seuraamalla webinaaria ja FB-liveä. Lisäksi verkossa jaettiin monipuolista myötätuntoteemaista sisältöä, kuten tarinoita, blogeja, videoita, tietoartikkeleita ja some-postauksia. Kaikki nämä tavoittivat yhteensä reilu 122 000 katselua. Lisäksi kampanjatunnisteet nousivat viraalipilveen ja somessa jaettiin noin 550 kampanjan innoittamaa postausta. Materiaalit on koottu kampanjasivuille, josta löydät mm. kampanjan hittituotteen Kehukortit. Niitä voi vapaasti hyödyntää näin kampanjan jälkeenkin.

Mikä parasta, kampanja vaikutti tavoittavan laajan ja monipuolisen osallistujajoukon – niin opiskelijoita, oppilaitosten henkilökuntaa kuin järjestöaktiivejakin eri koulutusaloilta ja oppiasteilta. Myös kampanjan ideoinnissa ja suunnittelussa oli mukana loistava porukka opiskelijoita ja alan toimijoita. Opiskelijoiden mielenterveyspäivä tehtiin siis yhdessä!

Tästä on hyvä jatkaa

Kuten todettu, kampanja ylitti odotukset moninkertaisesti ja oli kaikkinensa loistava kokemus. Tästä on hyvä jatkaa ja näin ollen Opiskelijoiden mielenterveyspäivän kampanjoita tullaan järjestämään myös jatkossa. Seuraavan kerran Opiskelijoiden mielenterveyspäivää vietetään ensi keväänä 25.4.2019.

Yhdessä tekeminen on kampanjoinnin lähtökohtana jatkossakin ja kaikki ovat lämpimästi tervetulleita mukaan! Jos siis kiinnostuksesi heräsi ja haluat olla mukana Opiskelijoiden mielenterveyspäivän ideoinnissa ja valmistelussa, niin olehan yhteydessä ja jutellaan lisää.

Voit myös vastata tämän keväisen kampanjan palautekyselyyn ja sitä kautta auttaa toiminnan kehittämisessä.

Pysytään kuulolla! 🙂

Lisätietoja: Leena Tuuttila, leena.tuuttila@nyyti.fi, 050 431 8624

Katso tunnelmakuvia Opiskelijoiden mielenterveyspäivän kampanjoinnista.