Opiskelijoiden omakohtaiset tarinat kuuluvat verkkosivujemme suosituimpiin sisältöihin. Voit jakaa meille tarinasi, milloin ja mistä aiheesta tahansa, mutta tällä hetkellä etsimme erityisesti tarinoita lokakuun ja marraskuun someviestintäämme. Olisiko sinulla tarina kerrottavana myötätunnosta, jaksamisesta tai minuuden ja identiteetin rakentamisesta erilaisten vaikutteiden ja normien ristipaineessa?  

Lokakuussa myötätunto ja jaksaminen ovat keskiössä

Lokakuussa käsittelemme myötätuntoon ja jaksamiseen liittyviä aiheita. Onko jaksamisesi ollut opiskeluaikanasi koetuksella? Miten se on näkynyt ja miten olet itse havahtunut siihen? Miten olet reagoinut tilanteeseen? Oletko tarvinnut ja saanut ulkopuolista apua? Oletko oppinut ymmärtämään itseäsi ja tarpeitasi paremmin? Oletko alkanut kunnioittaa rajojasi aiempaa paremmin ja suhtautua myötätuntoisemmin itseesi?  

Marraskuussa minuus ja identiteetti puhuttavat

Marraskuussa keskitymme minuuteen ja identiteettiin. Oletko kokenut olevasi erilainen kuin muut? Eroatko esimerkiksi luokkataustasi, ulkonäkösi, äidinkielesi, uskontosi, seksuaalisen suuntautumisesi, sukupuoli-identiteettisi, terveydentilasi, kehosi tai elämäntyylisi puolesta opiskelijayhteisön muista jäsenistä? Oletko toipunut tai toipumassa syömishäiriöstä? Tai ehkä olet muuten etsinyt itseäsi aktiivisesti? Haluatko jakaa tarinasi oman minäsi ja identiteettisi etsimisestä ja rakentumisesta 2020-luvun taitteessa? Mitkä tapahtumat tai vaikutteet ovat olleet sinulle ratkaisevia? Miten sinä itse ja toisaalta ympäristösi on suhtautunut itseesi? Onko jotain, jota haluaisit ihmisten yleisesti ymmärtävän ja ajattelevan? Mitä haluaisit sanoa toiselle, joka ottaa ensimmäisiä askeliaan samalla polulla kuin sinä? 

Näin voit jakaa tarinasi

Haluatko jakaa tarinasi oman kokemuksesi jäsentämiseksi ja muiden avuksi? Voit kirjoittaa nimimerkillä tai omalla nimelläsi. Myös muut aiheet kuin yllä listatut syksyn viestintäteemat ovat tervetulleita. Inspiroidu muiden tarinoista ja kirjoita omasi!