Nyyti ry:n puheejohtaja Miisa Tervalalla on vaalean ruskeat pitkä hiukset, jotka on kiinnitetty pään taakse. Miisa on piirteiltään vaalea ja hän hymyilee kuvassa. Hänellä on yllään musta pitkähihainen pusero ja kaulassaan riipus, joka on kultainen Camee-koru.

Nyyti ry:n puheenjohtaja Miisa Tervala valittiin Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssi ry:n varapuheenjohtajaksi kaudelle 2023-2024 järjestön syyskokouksessa 23.11.2022

Linjapuheessaan Tervala painotti:

”Mielenterveys ei ole muista asioista tai kriiseistä irrallinen asia, vaan mielenterveys on yksi elämän tukipilareista. Se kannattelee kaikkia muita elämämme osa-alueita, ja antaa resilienssiä kohdata näitä muita kriisejä. Kun mielenterveys horjuu, myös koulunkäynti, työt, fyysinen terveys ja sosiaalinen elämä kärsivät. Mielenterveyskriisissä ei siis ole kyse vain nuorten henkisestä hyvinvoinnista, vaan koko nuorten elämästä ja tulevaisuudesta. —- Allianssin visio kuuluu: ”Nuoret voivat hyvin ja ovat osallisia sekä yhdenvertaisia yhteiskunnassa.” ”Vain ratkaisemalla mielenterveyskriisin voimme edes yrittää toteuttaa tämän vision”, toteaa Tervala

Tervala on ollut aktiivinen vaikuttaja nuorisoalalla myös ennen valintaansa. Hän on viimeiset neljä vuotta toiminut sote-, nuoriso- ja opiskelijajärjestöissä, kuten Nyytissä, Suomen opiskelijakuntien liitto – SAMOK ry:ssä, Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry:ssä, Sosialidemokraattiset Opiskelijat – SONK ry:ssä, ja Laurea-ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Laureamko:n puheenjohtajana. Tällä hetkellä hän työskentelee nuorten osallisuuden teemojen parissa edunvalvonnan asiantuntijana Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto – Nuva ry:ssä. Koulutukseltaan Tervala on sosionomi.

Miisa Tervala on Nyyti ry:n puheenjohtajana osoittanut laaja-alaista sekä nuorisoalan että sote-alan tuntemusta ja kykyä strategiseen ajatteluun sekä johtamiseen osallistavalla ja dialogisella tavalla”, kertoo Nyyti ry:n toiminnanjohtaja Minna Savolainen kertoo. Nyyti ry iloitsee Tervalan valinnasta Allianssin varapuheenjohtajaksi ja onnittelee Tervalaa valituksi tulosta!

Tervalan ehdokkuutta tukivat Nyyti ry:n lisäksi Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry, Keskustaopiskelijat ry, MIELI Suomen Mielenterveys ry, Nuorisoasuntoliitto NAL ry, Nuorten Kotkien Keskusliitto ry, Nuorten mielenterveysseura Yeesi ry, Opiskelijoiden Liikuntaliitto ry, Sosialidemokraattiset Nuoret ry, Sosialidemokraattiset opiskelijat – SONK ry, Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto – SAKKI ry, Suomen Lukiolaisten Liitto ry, Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto ry, Suomen opiskelijakuntien liitto – SAMOK ry, Suomen Työväen Urheiluliitto TUL ry, Vasemmisto-opiskelijat ry ja Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto ry.