Nyyti ry:n puheejohtaja Miisa Tervalalla on vaalean ruskeat pitkä hiukset, jotka on kiinnitetty pään taakse. Miisa on piirteiltään vaalea ja hän hymyilee kuvassa. Hänellä on yllään musta pitkähihainen pusero ja kaulassaan riipus, joka on kultainen Camee-koru.
Miisa Tervala

Tiedote 1.11.2022

Nyyti ry esittää puheenjohtajaansa Miisa Tervalaa nuorisoalan kattojärjestö Allianssin varapuheenjohtajaksi vuosille 2023-2024. Ehdokkuutta tukee myös 16 muuta nuorisoalan järjestöä.

Tervala on aktiivinen vaikuttaja nuorisoalalla. Hän on viimeiset neljä vuotta toiminut sote-, nuoriso- ja opiskelijajärjestöissä, kuten Nyytissä, Suomen opiskelijakuntien liitto – SAMOK ry:ssä, Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry:ssä, Sosialidemokraattiset Opiskelijat – SONK ry:ssä, ja Laurea-ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Laureamko:n puheenjohtajana. Tällä hetkellä hän työskentelee nuorten osallisuuden teemojen parissa edunvalvonnan asiantuntijana Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto – Nuva ry:ssä. Koulutukseltaan Tervala on sosionomi.

“Nuorten mielenterveyden tila on hälyttävä. Koronapandemia heikensi jo entuudestaan koetuksella ollutta nuorten hyvinvointia. Poikkeuksellisen kuormittavat ajat jatkuvat geopoliittisen turvallisuustilanteen heikennettyä, inflaation jyllätessä ja ilmastonmuutoksen ahdistaessa useita. On tässä ajassa tärkeää, että mielenterveysjärjestöt ovat edustettuina Nuorisojärjestöjen kattojärjestön hallituksessa. Miisa Tervala on Nyyti ry:n puheenjohtajana osoittanut laaja-alaista sekä nuorisoalan että sote-alan tuntemusta ja kykyä strategiseen ajatteluun sekä johtamiseen osallistavalla ja dialogisella tavalla”, Nyyti ry:n toiminnanjohtaja Minna Savolainen kertoo.

“Mielestäni Allianssi tekee korvaamattoman tärkeää työtä nuorisoalan ja nuorten eteen, ja haluan antaa oman panokseni tähän työhön. Ensi keväänä pidetään eduskuntavaalit, joiden tulos määrittelee pitkälti sekä nuorten mielenterveyskriisin että nuorisoalan rahoituksen kohtalon. Vaaleissa ja myös tulevassa hallitusohjelmassa on nostettava nuoret ja nuorten hyvinvointi keskiöön. Työ ei kuitenkaan lopu vaaleihin. Myös nuorisoalalla on oma roolinsa mielenterveyskriisin ratkaisemisessa, ja tässä työssä Allianssin tulee yhdistää nuorisoala ja näyttää suuntaa”, Tervala kommentoi.

Tervalan ehdokkuutta tukee Nyyti ry:n lisäksi Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry, Keskustaopiskelijat ry, MIELI Suomen Mielenterveys ry, Nuorisoasuntoliitto NAL ry, Nuorten Kotkien Keskusliitto ry, Nuorten mielenterveysseura Yeesi ry, Opiskelijoiden Liikuntaliitto ry, Sosialidemokraattiset Nuoret ry, Sosialidemokraattiset opiskelijat – SONK ry, Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto – SAKKI ry, Suomen Lukiolaisten Liitto ry, Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto ry, Suomen opiskelijakuntien liitto – SAMOK ry, Suomen Työväen Urheiluliitto TUL ry, Vasemmisto-opiskelijat ry ja Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto ry.

Tiedote on heti julkaisu vapaa.

Kuvan pääset lataamaan käyttöösi tästä.