Kevään 2021 Nyytissä Yhdessä yhteisöksi -hankkeessa harjoittelussa ollut Laura Porevirta aloittaa Nyytissä mielenTEKoja-hankkeessa vertaisryhmistä vastaavana asiantuntijana 1.6.2021. Laura tulee myös sijaistamaan Päivi Kohtaa Nyytin verkkotoiminnoissa syyskuusta alkaen. Hymyilevä kapea kasvoinen nainen, jolla pyöreäsankaiset ja isolinssiset vaalean ruskeat silmälasit. Lauralla on vaaleat pitkät hiukset, jotka ovat ponihännällä. Päällään Lauralla on mustavalkovaakaraitainen pitkähihainen pusero. Puseron hihansuut ovat oranssit.

Mitä Laura pohtii nyt harjoittelun vaihtuessa työsuhteeseen Nyytissä. Sen saat tietää, kun luet alta Lauran omia ajatuksia.

Kuka olet ja mitä tulet tekemään Nyytiin?

Laura Porevirta, tuore KM (opinto-ohjaaja) ja entuudestaan jo Nyytistä tuttu Yhdessä Yhteisöksi -hankkeen harkkarina! Nyt mun uuteen työnkuvaan kuuluu Nyytin verkkotoiminnot (sijaisuus) sekä mielenTEKoja -hankkeessa vertaisryhmätoiminnot. Valmistelen ja ohjailen siis erilaisia chatteja, kursseja sekä ryhmiä.

Mikä sinua erityisesti innostaa uudessa työssäsi?

Pystyn luomaan mahdollisuuksia sille, että opiskelijat tulisivat nähdyiksi ja kuulluiksi näin pitkään kestäneen poikkeusajan aikana edes etäyhteyksien avulla. On aina ilo seurata ohjaajana mukana kuinka mahtavaa vertaistuen voima onkaan!

Mitä odotat uudelta työltäsi?

Jaettuja onnistumisen ja oivalluksen kokemuksia yhdessä niin opiskelijoiden kuin työtovereiden kanssa.

Mitä tuot mukanasi Nyytiin?

Innostun usein ideoimaan ja Nyytissä onkin otettu uudet ideat ihanasti vastaan. Tämän lisäksi tarkastelen asioita opinto- ja uraohjauksen linssien läpi kiinnittäen erityisen kiinnostuneena huomioita erilaisiin elämäntilanteisiin ja -valintoihin, opiskelu- ja työuriin sekä mielen hyvinvointiin. Niin ja tietenkin myös vahvistan Nyytin ”Jyväskylän osastoa”!

Mitä teet vapaa-aikanasi?

Mut löytää vapaa-ajalla useimmiten treenaamasta, saunomasta, leipomasta tai viettämästä aikaa läheisten kanssa.

Mitä terveisiä haluat lähettää mielenTEKoja -hankkeesta kiinnostuneille?

Odotan erittäin innolla tutustuvani uuteen maailmaan tekniikan alan opiskelijoiden kanssa ja siksi toivonkin mahdollisimman monen lähtevän vapaaehtoiseksi mukaan toimintaamme!