Jaa tarinasi – osallistu arvontaan!

Tarinat erottavat meidät ihmiset muista eläinlajeista. Jo kauan ennen kirjoja oli tarinoita. Niiden kautta opimme itsestämme ja maailmasta. Sosiaalisina olentoina suhteemme toisiin ihmisiin ja yhteisöömme kiinnostavat meitä. Meistä tuntuu hyvältä tietää, että joku muukin on kokenut jotain vastaavaa kuin me itse ja miten hän on koettelemuksistaan selvinnyt.

Kannatko sinä tarinaa sisälläsi? Tarinaa, jonka kirjoittaminen jäsentäisi omia kokemuksiasi ja joka samalla toisi samaistumisen iloa tai eri elämäntilanteiden ymmärrystä muille? Keräämme parhaillaan tarinoita huhti- ja toukokuun viestintäämme.

Huhtikuussa keskitymme viestinnässämme ystävyyteen ja yhteisöllisyyteen. Oletko kokenut mahtavaa ystävyyttä tai musertavaa yksinäisyyttä? Miten hyvä ystävyys eroaa haitallisesta? Millaisissa yhteisöissä koet itsesi hyväksytyksi ja miksi? Oletko kokeillut jotain aktiivisia keinoja löytää ystäviä? Minkälaisin tuloksin?

Toukokuun viestinnän aiheena on yhdenvertaisuus ja myötätunto. Kuulutko vähemmistöön, joka ei näy päällepäin? Oletko joutunut pelkäämään sitä, miten muut ihmiset näkevät ja kohtelevat sinua, jos he saavat tietää? Kenties vähemmistöasemasi näkyy olemuksestasi. Minkälaista kohtelua olet silloin saanut osaksesi? Oletko saanut myötätuntoista tukea? Minkälaisia keinoja olet itse löytänyt mielen hyvinvointisi turvaamiseksi? Miten kohtelet itseäsi myötätuntoisesti? Toisaalta, vaikka et itse kuuluisikaan vähemmistöön, oletko toiminut myötätuntoisesti toisia ja itseäsi kohtaan? Miten ja missä tilanteessa?

Kirjoita meille omalla nimelläsi tai nimimerkillä, niin jaamme tarinasi kevään aikana muiden opiskelijoiden iloksi. Tarinat jätetään Nyytin verkkosivujen lomakkeella (linkki). Kaikkien niiden kesken, jotka lähettävät julkaisukelpoisen tarinansa 27.3.2020 mennessä, arvomme kolme Finnkinon kahden leffalipun pakettia. Olemme yhteydessä voittajiin seuraavalla viikolla.

Lisätietoja: asiantuntija Sofia Lindqvist, sofia.lindqvist@nyyti.fi, 050 349 9294