7

Tunnetko kiinnostusta opiskelijalähtöiseen hyvinvoinnin kehittämiseen korkeakoulussasi, tai haetko vaikuttavaa mallia yhteisöllisen hyvinvoinnin rakentamiseen korkeakouluyhteisössä? Huolettaako opiskelijoiden yksinäisyys? Tai pohditko kenties soveltuvaa kohdetta opiskelijoiden opetusharjoittelulle?

Tule ja kutsu kollegasikin kouluttautumaan myötätuntomentoroinnin ohjaajaksi omassa korkeakoulussasi

Nyyti ry:n Myötätuntoa korkeakouluihin -hanke on kehittänyt yhteistyössä Jyväskylän yliopiston kasvatustieteiden ja psykologian tiedekunnan kanssa vertaispedagogisen toimintamallin, myötätuntomentoroinnin, yhteisöllisen hyvinvoinnin edistämiseksi korkeakouluyhteisössä. Myötätuntomentorointi on kuuden ryhmäkerran teemaryhmä, jota tehtävään perehdytetyt opiskelijaohjaajat fasilitoivat pareittain. Ryhmän tavoitteena on rakentaa myötätuntoista ja kannustavaa toimintakulttuuria kehittämällä opiskelijoiden myötätuntovalmiuksia sekä lisäämällä tietoisuutta myötätunnon merkityksestä toiminnallemme yksilöinä ja yhteisönä.

Ohjaajakoulutus on suunnattu korkeakoulujen palveluksessa toimivalle henkilöstölle, jota kiinnostaa toimintamallin hyödyntäminen omassa korkeakoulussa. Eduksi koulutukseen osallistumisessa on ryhmien ohjaukseen liittyvä osaaminen.

Päivämäärä ja aika: ke 27.10 klo 12.00–15.00 ja to 28.10 klo 9.00-12.00.

Paikka: Etä- tai /läsnäkoulutus, järjestämismuoto päätetään osallistujien toiveiden mukaan vallitsevien koronarajoitusten puitteissa.

Kenelle: Myötätuntomentoroinnista kiinnostuneelle korkeakoulun palveluksessa toimivalle henkilöstölle. Mukaan mahtuu 22 ensimmäistä ilmoittautunutta.

Koulutuksen tavoitteena on antaa valmiudet myötätuntomentoroinnin käynnistämiseen sekä myötätuntomentoreiden perehdyttämiseen ja ohjaamiseen korkeakoulussasi. Koulutuksen tukena toimii myötätuntomentoroinnin toimintamallia kuvaava käsikirja.  Ohjelma pitää sisällään tutustumista myötätunnon teemaan, myötätuntomentoroinnin toimintamalliin ja sen harjoitteisiin sekä myötätuntoisen ryhmätoiminnan tukemiseen. Työskentelyn ote on osallistava ja reflektiivinen.

Kouluttajat:

Hankekoordinaattori, FT, Sini Forssell

Hankepäällikkö, TM, Laura Heimonen, Myötätuntoa korkeakouluihin -hanke

Koulutus on osallistujille ilmainen.

Jos kiinnostuit koulutuksesta, ilmoittaudu pe 15.10 klo 16.00 mennessä täällä:

https://q.surveypal.com/Ilmoittautuminen-myotatuntomentoroinnin-ohjaajakoulutukseen

Tarkempi ohjelma lähetetään osallistujille sähköpostitse viikkoa ennen koulutusajankohtaa.

Lue lisää Myötätuntoa korkeakouluihin -hankkeesta: https://www.nyyti.fi/hankkeet/myotatuntoa-korkeakouluihin-hanke/