Miten toisimme lisää inhimillisyyttä kiireen ja suorittamisen keskelle? Miten kohtaisimme toisemme aidosti, välittäen ja kannustavasti, ja vahvistaisimme tätä koko opiskeluyhteisössämme? Miten voisimme suhtautua myös itseemme ystävällisemmin?

Haaga-Helia ammattikorkeakoulun opiskelija, tervetuloa käsittelemään näitä ja monia muita myötätuntoon liittyviä kysymyksiä myötätuntomentorointiryhmässä. Ryhmät ovat opiskelijoiden vertaisryhmiä, joissa kohdataan mukavassa ilmapiirissä ja tutustutaan yhdessä myötätunnon ja itsemyötätunnon mahdollisuuksiin ja haasteisiin sekä vahvistetaan myötätuntotaitoja. Ryhmät on suunnattu kaikille Haaga-Helian opiskelijoille ja ne käynnistyvät marraskuussa 2022.

Miten myötätuntomentorointiryhmä toimii? 

Ryhmien toimintaan kuuluu yhteistä keskustelua myötätuntoon liittyvistä aiheista sekä muun muassa myötätuntoiseen vuorovaikutukseen ja itsemyötätuntoon liittyviä harjoituksia. Ryhmässä pääsee samalla tutustumaan muihin aihepiiristä kiinnostuneisiin opiskelijoihin. Ryhmiä ohjaavat tehtävään perehdytetyt oman korkeakoulun opiskelijat. Kukin ryhmä kokoontuu kuusi kertaa.  

Haaga-Heliassa toteutetaan kolme ryhmää 

  1. suomenkielinen ryhmä kaikille opiskelijoille (verkko/lähi)    
  1. englanninkielinen ryhmä kaikille opiskelijoille (lähi) 
  1. opettajaopiskelijoille suunnattu ryhmä (verkko) 

Katso kokoontumispaikat ja ilmoittaudu mukaan tästä. Toimithan nopeasti, sillä paikkoja on rajoitetusti. Ilmoittautuminen on käynnissä 28.10. saakka. Tervetuloa mukaan!

Tutustu myös videoon, jolla opiskelijat kertovat kokemuksistaan myötätuntomentorointiryhmistä.

Ryhmät toteutetaan kumppanuusprojektina Nyytin ja Haaga-Helia ammattikorkeakoulun opiskeluhyvinvointihanke SOLEn kanssa. Toiminta perustuu Myötätuntoa korkeakouluihin -hankkeessa kehitettyyn Myötätuntomentorointimalliin.