Yhdessä yhteisöksi -hankkeemme on saanut uuden hankekoordinaattorin Annina Lindbergin jäätyä perhevapaalle. Anninan sijaiseksi saimme Henna Sihvosen, joka siirtyi Nyytiin Suomen opiskelijakuntien liitto – SAMOK ry:stä.

Tutustu tästä Hennaan:

Kuka olet ja mitä tulet tekemään Yhdessä yhteisöksi -hankkeeseen?

Olen Henna Sihvonen ja aloitin Yhdessä yhteisöksi -hankkeen koordinaattorina huhtikuun alussa. Vastaan siis hankkeen puitteissa yhteisöllisyyden lisäämisestä pilottikorkeakouluissa, jotka tässä hankkeessa ovat Jyväskylän yliopisto ja Laurea-ammattikorkeakoulu. Kyseisten korkeakoulujen yiloppilas- ja opiskelijakunnat ovat avainasemassa työn kannalta.

Mikä sinua erityisesti innostaa hankkeessa?

Yksinäisyyden kokeminen eri elämänvaiheissa ja eri ryhmissä on ongelma, johon on keksittävä ratkaisuja. Uskon, että kaikilla on halu kuulua johonkin sekä tulla nähdyksi ja kuulluksi. Hankkeessa on lähdetty taklaamaan tätä korkeakouluopiskelijoiden näkökulmasta hyvällä kärjellä, eli miten rakentaa avoimempia yhteisöjä. Lisäksi on hienoa päästä näkemään, mikä voima yhteisössä itsessään on ongelmanratkaisijana!

Mitä odotat uudelta työltäsi?

Odotan ahaa-elämyksiä ja uuden oppimista. Lisäksi on kivaa päästä tutustumaan ihmisiin, yhteisöihin ja luomaan sitä kautta myös uusia verkostoja. Minussa on myös hieman tutkijan luonnetta ja odotan, että pääsen pöyhimään ja pohtimaan yhteisöllisyyttä myös vuorovaikutuksen ja yhteisöjen rakentumisen kannalta.

Mitä tuot mukanasi hankkeeseen?

Olen taustaltani viestijä ja uskon siitä olevan hyötyä nyt kun hyppään uuteen työnkuvaan koordinaattorina.

Mitä teet vapaa-aikanasi?

Laulan ZinZingen-kuorossa ykkössopraanon paikalla ja valmistaudumme parhaillaan kevään keikkoihin. Myös kodin sisustus- ja remonttiprojektit vievät mukanaan.

Mitä terveisiä haluat lähettää hankkeen seuraajille?

Nautitaan valoisasta ajasta ja lintujen laulusta! Metsälenkillä on kiva pysähtyä hetkeksi vain kuulostelemaan mitä kaikkea puiden oksalta kuuluukaan!

Yhteystietoni:
Henna Sihvonen
hankekoordinaattori
puh. 050 475 9125
henna.sihvonen@nyyti.fi