Takaisin opintoihin -hanke on yksi kolmesta tänä keväänä Nyytissä käynnistyneistä hankkeista. Hankepäällikkö Marjo Siltasen työparina hankkeessa toimii Atte Rimppi. Hän aloitti Nyytissä hankekoordinattorina maaliskuun lopussa.

Tutustu tästä Atteen:

Kuka olet ja mitä tulet tekemään Takaisin opintoihin -hankkeeseen?

Olen kasvatustieteen maisteri ja väitöskirja tutkija Lapin yliopistosta. Työskentelen hankekoordinaattorina Takaisin opintoihin-hankkeessa. Vastaan korkeakoulujen henkilökunnille toteutettavista koulutuksista. Koulutuksissa on tarkoitus tarjota erilaisia työkaluja korkeakoulujen henkilökunnalle opintoihin palaavien opiskelijoiden ohjaamiseen.

Mikä sinua erityisesti innostaa hankkeessa / uudessa työssäsi?

Tämä voi kuulostaa hassulta, minua innostaa todella paljon teorian vieminen käytäntöön. Suorastaan nautin saadessani pyöritellä suuria teoreettisia kokonaisuuksia ja sovittaa niitä suunnittelemiini koulutuksiin. Toiseksi en malttaisi odottaa koulutusten toteuttamista. On mahtavaa päästä kouluttamaan tiedeyhteisön jäseniä! Uskon pääseväni käymään hyviä ja syvällisiä keskusteluja pedagogiikkaan liittyen. Uudessa työssä minua innostaa uudet ja erittäin asiantuntevat kollegat, joilta opin päivittäin uutta.

Mitä odotat uudelta työltäsi?

Uudelta työltä odotan mahdollisuutta kehittää omaa pedagogista osaamistani. Tulevaisuudessa toivon työskenteleväni projektipäällikkönä, joten odotan pääseväni laajentamaan projektinhallinta ja johtamistaitojani.

Mitä tuot mukanasi hankkeeseen/Nyytiin?

Tuon mukanani hankkeeseen asiantuntemusta sosiaalisesta kuntoutuksesta ja pedagogista osaamista. Väitöskirjani ensimmäinen artikkeli (tulossa 2019) käsittelee nuorisotakuun kärkihankkeessa tehtyä sosiaalista kuntoutusta. Lisäksi olen itse tehnyt sosiaalista kuntoutusta työn- ja koulutuksen ulkopuolella olevien nuorten kanssa. Kyseissä työssä opin tuntemaan korkeakouluopinnoista mielenterveyden häiriöiden vuoksi pudonneiden erityispiirteet ja tuen tarpeen. Työskentelin Lapin ja Helsingin yliopistojen yhteisessä hankkeessa, jonka tarkoituksena oli kehittää musiikin opetusta ja opiskelua. Tämän hankkeen aikana syvennyin erilaisiin pedagogisiin teorioihin, sain paljon pedagogisia työkaluja ja olin mukana kirjoittamassa tieteellisiä artikkeleita musiikin opetuksesta. Ammatillisen osaamisen lisäksi tuo mukanani ystävällisyyttä ja huumoria työyhteisöön.

Mitä teet vapaa-aikanasi?

Vapaa-ajallani liikun ja valokuvaan. Olen innokas crossfittaaja! Luonnossa kävelemisestä nautin paljon, usein näillä reissuilla on kamera mukana. Pidän paljon matkustamisesta. Ilmasto-ongelmien vuoksi olen yrittänyt saada reissukavereitani siirtymään maata pitkin matkustamiseen, toistaiseksi tuloksetta. Eiköhän siihenkin joku päivä päästä.

Mitä terveisiä haluat lähettää hankkeesta kiinnostuneille?

Hankkeen kannalta olennaisin kysymys mielestäni on, miten hankkeen toiminta ja sen tulokset näkyvät opiskelijoiden arjessa. Kuulen ja keskustelen oikein mielelläni teidän kanssanne siitä, millaista ohjausta ja tukea opintoihin palaavat opiskelijat mielestänne tarvitsevat, ole siis rohkeasti yhteydessä mikäli haluat jutella aiheesta!

Mukavaa kevättä kaikille!

 

Yhteystietoni:

Atte Rimppi
hankekoordinaattori
puh. 050 476 0627
atte.rimppi@nyyti.fi