Ajankohta 3.11. klo 9-12

Miten mahdollistetaan vertaisuuden kokemus opinnoissa? Mitä opiskelijat oikeasti kaipaavat yhteisöllisyydeltä? Miten vahvistamme myötätuntoisen kohtaamisen taitoja opiskeluelämässä? Entä mikä on tunnetaitojen merkitys opinnoissa jaksamiselle?

Opiskelijoiden hyvinvoinnin tukeminen on tärkeämpää kuin koskaan! Tule kuulemaan millaisia ratkaisuja Nyyti ry:n, Yeesi – Nuorten mielenterveysseura ry ja Etelä-Suomen klubitalot ESKOT ry:n hankkeissa on kehitetty mielenterveyden ja opiskelukyvyn edistämiseen korkeakouluissa ja toisella astella. Webinaarin teemaa lähestytään myötätunnon, yhteisöllisyyden, vertaisuuden ja jaksamisen näkökulmista.

Webinaarin sisältö ja aikataulu

9.00-9.15 Webinaarin avaus. Minna Savolainen, toiminnanjohtaja Nyyti ry.   

 9.15-10.00 Tunne- ja mielenterveystaitojen merkitys opiskeluhyvinvoinnille opiskelijan ja opiskeluyhteisön näkökulmista.  

Mikä on tunne- ja mielenterveystaitojen merkitys opiskelijan hyvinvoinnille? Millaisia keinoja niiden vahvistamiseen on hankkeissa kehitetty? Mitä haittaa voi olla itsekritiikistä?  

Aihetta avaavat Jaksaa, jaksaa? -hankkeen Eeva Kolttola, Takaisin Opintoihin -hankkeen Marjo Siltanen ja Myötätuntoa Korkeakouluihin -hankkeen Laura Heimonen.  

 10.00-10.45 Yhteisöllisyydestä tukea opiskelukykyyn – mille on tarvetta juuri nyt ja millaisin tavoin opiskelijoiden yhteisöllisyyttä voidaan edistää?  

Mitä opiskelijat kaipaavat tai tarvitsevat yhteisöllisyydeltä? Miten yhteisöllisyys vaikuttaa hyvinvointiin ja opiskelukykyyn? Millä tavoin motivoida opiskelijoita ja henkilökuntaa toimimaan yhteisöllisyyttä edistävillä tavoilla? Millaisin keinoin opiskelijoiden yhteisöllisyyttä voidaan edistää? 

Keskustelemassa ovat Yhdessä yhteisöksi -hankkeen Annina Lindberg, Jaksaa, jaksaa? -hankkeen Ville Särkelä ja Myötätuntoa Korkeakouluihin -hankkeen Sini Forssell. 

 10.45-10.55 Tauko 10 min  

10.55-11.40 Vertaisuuden merkitys opiskelijoiden mielenterveydelle  

Unohtuuko vertaisuuden merkitys, kun opinto-ohjelmia suunnitellaan? Entä miten opiskelijoiden välisen vertaisuuden toteutumista voisi lisätä? Ketkä opiskelijoista voivat helposti jäädä ilman vertaiskokemuksia opinnoissa?  Voiko vertaisuudella vahvistaa oman alan asiantuntijaksi kasvamista? 

 Keskustelemassa ovat Takaisin opintoihin -hankkeen Marjo Siltanen, Yhdessä yhteisöksi -hankkeen Annina Lindberg ja Jaksaa, Jaksaa? –hankkeen Oona Hänninen.  

11.40-11.55 Kysymyksiä ja kommentteja 

11.55-12.00 Webinaarin loppusanat 

Webinaari on maksuton ja  järjestetään Zoomissa.

Webinaariin ei ole ennakkoilmoittautumista, mutta voit tilata sähköpostiisi suoran linkin webinaarin ja tallenaa sen kalenteriisi. Täältä pääset tilaamaan suoran linkin itsellesi.

Suora linkki webinaariin löytyy myös tästä, voit kopioida sen itsellesi talteen: https://us02web.zoom.us/j/87655554717?pwd=RDRzaVovRkNJa0tNbGZtL29aWTNOdz09

Webinaarin järjestävät seuraavat hankkeet:

Jaksaa, jaksaa? (Nyyti ry ja Yeesi)

Yhdessä yhteisöksi (Nyyti ry)

Takaisin opintoihin (Nyyti ry ja Etelä-Suomen klubitalot ESKOT ry)

Myötätuntoa korkeakouluihin (Nyyti ry)

Lisätietoja webinaarista:

Ville Särkelä / Jaksaa jaksaa -hanke, p. 050 475 8273, ville@yeesi.fi

Annina Lindberg / Yhdessä yhteisöksi -hanke, p. 050 341 7473, annina.lindberg@nyyti.fi

 

Alt='''' Yhdessä Yhteisöksi -hankkeen logo.