3

Opiskelijahyvinvointiverkosto järjestää verkostopäivän keskiviikkona 28.11.2018 klo 10 – 16.00 Helsingissä. Paikkana toimii Helsingin yliopiston Minerva-tori (osoite: Siltavuorenpenger 5 A).

Kohderyhmä: Verkostopäivä on suunnattu Opiskelijahyvinvointiverkoston (OPHY) jäsenille niin opiskelijoiden parissa toimiville, asiantuntijoille, vaikuttajille kuin opiskelijoille, ja kaikille muille aihepiiristä kiinnostuneille.

Tilaisuuden teema ja sisältö: Verkostopäivän teemana on moninaisuus opiskeluyhteisöissä. Tilaisuudessa kuullaan ja keskustellaan, miten opiskelijoiden moninaisuus – kuten erilaiset elämäntilanteet, taustat ja ominaisuudet – näkyvät opiskeluyhteisöissä. Kuinka tämä moninaisuus huomioidaan opiskelijoiden parissa tehtävässä hyvinvointityössä? Millä keinoin yhdenvertaisuutta ja esteettömyyttä voidaan edistää oppilaitosten arjessa?

Ohjelmassa on myös verkostoitumista sekä kiinnostavaa ajatusten ja kokemusten vaihtoa. Tilaisuuden jälkeen on mahdollisuus jatkaa tutustumista vapaamuotoisessa illanvietossa.

Päivän puheenvuorot striimataan myös verkkoon, joten niitä on mahdollista seurata myös etänä. Striimauksen linkki julkaistaan tällä sivulla ennen tilaisuutta. Lähetys on avoin kaikille eikä siihen tarvitse erikseen ilmoittautua.

Tilaisuutta koskevaan keskusteluun voit osallistua Twitterissä tunnisteella #ophyverkosto.

Ilmoittaudu paikanpäälle verkostopäivään tästä.


OHJELMA

10 – 10.15  Aloitus

10.15 – 11.00  Opiskelijoiden monet muotokuvat tutkimustietojen valossa
Tutkija Virve Murto, Opiskelun ja koulutuksen tutkimussäätiö OTUS

11.00 – 12.00  Opiskelijoiden paneeli
Keskustelua moninaisuudesta opiskelijoiden, opiskeluyhteisöjen ja oppilaitosten arjessa

12.00 – 13.00  Lounas (omakustanteinen)

13.00 – 13.20  Käytännön esimerkkejä yhdenvertaisuuden edistämisestä oppilaitoksissa

13.20 – 15.00  Ryhmätyöskentelyä moninaisuuden, yhdenvertaisuuden ja opiskelijahyvinvoinnin äärellä

15.00 – 15.45  Kahvittelua ja OPHY-bingo

15.45 – 16.00  Päätös ja siirtyminen After-tilaisuuteen

Verkostopäivän afterit

Verkostopäivän jälkeen järjestämme vapaamuotoisen After-tilaisuuden läheisessä Thirsty Scholar -kuppilassa klo 16.30 eteenpäin. Luvassa on rentoa rupattelua, tutustumista ja yhdessä oloa vaikkapa glögilasillisten äärellä. Siirrymme paikanpäälle yhdessä Minerva-torilta. Kaikki ovat lämpimästi tervetulleita mukaan! Tarjoilu on omakustanteinen.

Lisätietoa: kehittämispäällikkö Leena Tuuttila, leena.tuuttila@nyyti.fi, 050 431 8624