Nyyti ry ja YTHS järjestävät yhteistyössä webinaarin, jonka tarkoitus on nostaa esiin keinoja ja tukitoimia, joilla voidaan helpottaa mielenterveyden haasteiden vuoksi keskeyttäneiden korkeakouluopiskelijoiden paluuta opintoihin. Webinaarin ajankohta on 7.4.2022 klo 8.30-11.45. Webinaarin aikataulun ja ilmoittautumisen löydät täältä YTHS:n sivuilta.

Ohjelma on suunnattu kaikille korkeakouluopiskelijoille, opetus- ja ohjaustyötä tekeville, opiskeluterveydenhuollossa työskenteleville ja opiskelijajärjestöille sekä ennen kaikkea Sinulle, joka haluat saada tietoa tai vahvistaa osaamista opintojen jatkamisen tukemisesta.

Millaisia puheenvuoroja on luvassa?

Ronnie Grandell puhuu esityksessään itsemyötätunnon merkityksestä opintoihin palatessa.

”Itsemyötätunnolla tarkoitetaan kykyä kohdella itseään kuin kohtelisi toista henkilöä kenestä välittää, erityisesti vaikeina hetkinä, kuten virheen tai vastoinkäymisen sattuessa tai kiireen yhteydessä. Tämän taidon harjaannuttaminen on tutkimusten mukaan oiva tapa vähentää stressiä, lisätä elämäntyytyväisyyden kokemusta ja vahvistaa henkistä sinnikkyyttä muutostilanteissa”, Grandell sanoo.

Opiskelijan näkökulman ja äänen webinaariin tuo Koala-ryhmän jäsen Emilia Taimen. Hän kertoo, millaiset asiat helpottavat opiskelua opiskelijan omat voimavarat huomioiden.

Opiskeluterveysneuvottelu voi auttaa eteenpäin, kun opinnot takkuavat. YTHS:n mielenterveys- ja opiskeluyhteisötyön johtava ylilääkäri Tommi Väyrynen kertoo korkeakoulun ja opiskeluterveydenhuollon tuen yhteensovittamisesta. Opiskeluterveysneuvottelun tavoitteena on etsiä yhdessä opiskelijan, korkeakoulun ja opiskeluterveydenhuollon kanssa keinoja opiskelukyvyn edistämiseksi ja opintojen mahdollistamiseksi.

Kelan vastaavan suunnittelijan Seija Arjorannan puheenvuorossa kuullaan tilastotietoa sekä avataan opiskelijan työkykyprosessia.

Usein opintojen lisäksi tauolla ovat olleet myös kontaktit opiskeluyhteisöön. Toinen korkeakouluopiskelija mentorina voi auttaa opintoihin palaavaa takaisin yhteisöön sekä toimia tärkeänä vertaisena opiskelun ilojen ja haasteiden jakajana. Takaisin opintoihin -mentoroinnista tuen muotona kertoo hankepäällikkö Marjo Siltanen Nyyti ry:stä. 

Tervetuloa webinaariin! Ohjelman ja ilmoittautumisen löydät tästä.

Webinaari järjestetään osana Opiskelijoiden mielenterveyspäivän kampanjaa, jota vietetään 7.4.–14.4.2022. Tämänvuotisena kampanjateemana on myötätunto.