Opiskelijoiden mielenterveyspäivä on tänään! Vuosittain järjestettävänä päivänä käännetään katseet opiskelijoiden hyvinvoinnin tukemiseen ja aiheesta keskustellaan somessa, järjestetään kasvokkaisia tai verkkomuotoisia tapahtumia ja kutsutaan ihan jokainen osallistumaan mukaan.

Tänä vuonna päivään ympärillä kampanjoidaan 7.-14.4. välillä ja herätellään keskustelua myötätunnon merkityksestä opiskeluarjessa. Kun kohtaamme toisemme myötätuntoisesti, on mahdollista saada luotua aitoja yhteyksiä kanssaihmisiin. Kun suhtaudumme itseemme lempeämmin, on helpompi vahvistaa omaa hyvinvointia.

Osallistu mukaan

Tee pieniä tekoja tai osallistu toisen järjestämään tempaukseen

Kutsumme kaikki mukaan toteuttamaan pieniä tekoja mielen hyvinvoinnin lisäämiseksi. Tekoja ja tapahtumia voi toteuttaa kuka vain, niin opiskelijat kuin henkilökunta. Tekojen ideoinnissa rajana on vain mielikuvitus. Toinen hyvä vaihtoehto on osallistua muiden järjestämiin tapahtumiin: kannattaakin seurata mitä hyvinvointitoimintaa juuri sinun opiskeluympäristössäsi on tarjolla!

Muistahan postata toiminnastasi ja osallistumisestasi somessa & käytä kampanjan hashtagia #AivanHyvä ja #OpiskelijoidenMielenterveyspäivä. Täältä löydät vinkkejä tekojen ideoimiseen ja täältä voit napata itsellesi käyttöön valmiita somekuvia ja -kuvapohjia omiin postauksiisi.

Osallistu #AivanHyvä -somehaasteeseen

Saat tehdä mokia, epäonnistua ja olla vähemmän täydellinen. Sinä olet #AivanHyvä juuri sellaisena kuin olet. Sinä riität.

Osallistu Opiskelijoiden mielenterveyspäivän kampanjaan 7.-14.4.2022 jakamalla oma kuva / video / tekstimuotoinen kokemus oman arkesi epätäydellisyydestä. Merkitse sisältösi hashtagilla #AivanHyvä. Kannusta ja tägää tuttaviasi tai eri tahoja tekemään samoin.  

Laskemalla rimaa ja luopumalla täydellisyyden tavoittelusta lisäämme myötätuntoa paitsi itseämme myös muita kohtaan. On helpompi kohdata muita ja vähentää omia paineita, kun ei tarvitse esittää elävänsä kiiltokuvamaailmassa. Yhdessä olemme aivan hyviä muuttamaan asioita! Sinä olet #AivanHyvä.  

Jaa tietoa ja kokemuksia myötätunnosta

Nyt jos koskaan on tarvetta lisätä yhteenkuuluvuuden tunnetta ja jaksamista. Jaa tietoa myötätunnon ja itsemyötätunnon merkityksestä, herättele keskustelua ja kannusta jokaista ottamaan käyttöön myötätunto osaksi jokapäiväistä opiskeluarkea. Voit käyttää apunasi tätä myötätuntoteemaista artikkelia.

Lisätietoa kampanjasta löydät kampanjan verkkosivuilta ja olehan rohkeasti yhteydessä jos jokin mietityttää:

Tommi Yläkangas
asiantuntija, vaikuttaminen

puh. 050 366 7786
tommi.ylakangas@nyyti.fi

Tule mukaan – Opiskelijoiden mielellä on väliä!

#AivanHyvä #HeltBra #GoodEnough

#OpiskelijoidenMielenterveyspäivä

#Mielenterveys