36


Tänä keväänä järjestettiin ensimmäisen kerran valtakunnallinen Opiskelijoiden mielenterveyspäivän kampanja. Mielenterveyspäivää vietettiin keskiviikkona 18.4. ja sen ympärillä kampanjoitiin 9. – 20.4.2018. Tarkoituksena oli herättää keskustelua opiskelijoiden mielenterveydestä sekä kutsua kaikki mukaan kampanjoimaan mielen hyvinvoinnin puolesta.

Kampanjateema 2018: Myötätunnosta hyvinvointia

Opiskelijoiden mielenterveyspäivällä on vuosittain vaihtuva teema. Vuoden 2018 kampanjateemana oli myötätunto. Teemavalinnalla haluttiin nostaa esiin myötätunnon merkitystä mielenterveydelle. Nimittäin se, miten kohtelemme niin itseä kuin toisia, vaikuttaa valtavasti siihen miten voimme. Pienetkin teot ovat tärkeitä ja niillä voidaan saada todella paljon hyvää aikaan. Myötätunnolla on siis väliä!

Tule mukaan kampanjoimaan myötätunnon puolesta!

Opiskelijoiden mielenterveyspäivänä 18.4. tempaistiin myötätunnon puolesta. Kutsuimme kaikki mukaan järjestämään myötätuntoa ja mielen hyvinvointia lisäävää toimintaa omissa opiskeluyhteisöissään ympäri Suomen. Toimintaa voi toteuttaa kuka vain, niin opiskelijat kuin henkilökunta. Opiskelijoiden mielenterveyspäivä tehtiin yhdessä!

Kampanjaan oli mahdollista osallistua myös verkossa ottamalla osaa some-haasteeseen, hyppäämällä mukaan ryhmächattiin ja vaikkapa seuraamalla webinaaria. Kampanjan aikana sosiaalisessa mediassa ja kampanjasivuilla jaettiinn monipuolista myötätuntoteemaista sisältöä, kuten blogipostauksia, tarinoita ja videoita.

Lue lisää Opiskelijoiden mielenterveyspäivän kampanjasta.

Seuraa kampanjaa somessa tunnisteilla: #opiskelijoidenmielenterveyspäivä #myötätunnostahyvinvointia