Tunnetko kiinnostusta opiskelijalähtöiseen hyvinvoinnin kehittämiseen korkeakoulussasi, tai haetko vaikuttavaa mallia yhteisöllisen hyvinvoinnin rakentamiseen? Huolettaako opiskelijoiden yksinäisyys? Haluatko edistää myötätuntoista opiskelukulttuuria?

Järjestämme myötätuntomentoroinnin starttikoulutuksen maaliskuussa. Koulutus koostuu kahdesta kolmen tunnin mittaisesta koulutuspäivästä, jotka ovat: tiistai 14.3. klo 12.00 – 15.00 ja keskiviikko 15.3. klo 9.00 – 12.00. (Ilmoittautuminen koulutukseen on päättynyt.)

Myötätuntomentorointi on opiskelijoiden vertaisryhmätoimintaa, jossa tehtävään perehdytetyt opiskelijat ohjaavat ryhmiä yhdessä tutkimaan ja harjoittamaan myötätuntoa. Toiminnan tavoitteena on rakentaa myötätuntoista ja kannustavaa toimintakulttuuria, kehittämällä opiskelijoiden myötätuntovalmiuksia ja lisäämällä tietoisuutta myötätunnon merkityksestä.

Myötätuntomentoroinnin starttikoulutus antaa eväät myötätuntomentoroinnin käynnistämiseen omassa korkeakoulussa sekä myötätuntomentoreiden perehdyttämiseen ja tukemiseen tehtävässään. Koulutus on suunnattu erityisesti korkeakoulujen henkilöstölle, mutta myös muille aihepiiristä kiinnostuneille. Koulutus on maksuton ja se toteutetaan Zoom-yhteydellä.

Koulutuksen tukimateriaalina käytetään myötätuntomentoroinnin käsikirjaa (voit tutustua käsikirjaan täällä). Kouluttajana toimii Nyyti ry:n vertaismentoroinnin asiantuntija Leena Tuuttila.

Lue lisää koulutuksen sisällöstä ja työskentelyotteesta täältä.

Tutustu myötätuntomentoroinnin toimintamalliin lähemmin täältä.

Myötätuntomentoroinnin starttikoulutus oli oivalluttava ja ihana kokemus! Koulutuksessa syvennyttiin myötätunnon ja itsemyötätunnon käsitteisiin ja harjoitteisiin sekä mentoroinnin käytännönsuunnitteluun, mutta kenties antoisinta oli yhteinen ideointi ja yhteiskunnallinen keskustelu samanhenkisten ihmisten kanssa! Koulutuksen ilmapiiri oli rauhallinen, salliva ja innostava. Tällaista koulutusta ja myötätuntoa todella tarvitaan niin korkeakoulumaailmassa kuin työelämässä!” (starttikoulutukseen osallistunut, syksyllä 2022)

Lisätietoja: asiantuntija Leena Tuuttila, leena.tuuttila@nyyti.fi, 050 431 8624