4

Tunnetko kiinnostusta opiskelijalähtöiseen hyvinvoinnin kehittämiseen korkeakoulussasi, tai haetko vaikuttavaa mallia yhteisöllisen hyvinvoinnin rakentamiseen? Haluatko edistää myötätuntoista opiskelukulttuuria?

TULE JA KUTSU KOLLEGASIKIN KORKEAKOULUJEN HENKILÖSTÖLLE SUUNNATTUUN MYÖTÄTUNTOMENTOROINNIN STARTTIKOULUTUKSEEN

Myötätuntomentorointi on opiskelijoiden vertaisryhmätoimintaa, jossa tehtävään perehdytetyt opiskelijat ohjaavat ryhmiä yhdessä tutkimaan ja harjoittamaan myötätuntoa. Toiminnan tavoitteena on rakentaa myötätuntoista ja kannustavaa toimintakulttuuria, kehittämällä opiskelijoiden myötätuntovalmiuksia ja lisäämällä tietoisuutta myötätunnon merkityksestä.

Myötätuntomentoroinnin starttikoulutus on suunnattu korkeakoulujen palveluksessa toimivalle henkilöstölle. Koulutus antaa eväät myötätuntomentoroinnin käynnistämiseen omassa korkeakoulussa sekä myötätuntomentoreiden perehdyttämiseen ja tukemiseen tehtävässään.

Päivämäärä ja aika: ke 2.11.2022 klo 12.30–15.30 ja to 3.11.2022 klo 9.00–12.00. Koulutus järjestetään etänä Zoomissa.

Kenelle: Myötätuntomentoroinnista kiinnostuneelle korkeakoulun palveluksessa toimivalle henkilöstölle.

Ohjelma pitää sisällään tutustumista

  • myötätuntoon ja sen hyötyihin korkeakoulukontekstissa
  • myötätuntomentoroinnin toimintamalliin ja sen harjoitteisiin
  • toiminnan käytännön järjestämiseen
  • myötätuntomentorien perehdyttämiseen ja tukemiseen tehtävässään

Työskentelyn ote on osallistava ja reflektiivinen. Koulutuksen tukena toimii myötätuntomentoroinnin toimintamallia kuvaava käsikirja (voit tutustua käsikirjaan täällä).

Kouluttajat:

Sini Forssell, asiantuntija, myötätuntomentorointi, Nyyti ry

Leena Tuuttila, asiantuntija, mentorointitoiminta, Nyyti ry

Koulutus on maksuton.

Jos kiinnostuit koulutuksesta, ilmoittaudu ma 24.10.2022  mennessä täällä. HUOM. Koulutus on nyt täynnä, mutta voit ilmoittautua jonoon lomakkeen kautta.

Tarkempi ohjelma lähetetään osallistujille sähköpostitse viikkoa ennen koulutusta.

Taustaa

Myötätuntomentorointi on Nyyti ry:n Myötätuntoa korkeakouluihin -hankkeessa kehitetty vertaispedagoginen toimintamallin yhteisöllisen hyvinvoinnin edistämiseksi korkeakouluyhteisöissä. Toimintaa on kehitetty yhteistyössä Jyväskylän yliopiston kanssa, ja pilotoitu hankkeen aikana Jyväskylän yliopistolla erittäin hyvin tuloksin (lue pilottien tuloksista täältä). Myötätuntomentorointi on herättänyt laajaa kiinnostusta ja myötätuntomentorointiryhmiä on suunnitteilla useissa muissakin korkeakouluissa.

Lue lisää myötätuntomentoroinnista täältä.