Yhä useampi korkeakouluopiskelija uupuu ja sairastuu opintojen aikana. Mistä saada apua kun lusikat loppuvat? Miten päästä yli mielenterveysongelmiin liittyvästä häpeästä paineistetussa suoritusympäristössä?

Kohtaamisen tarpeessa -mielenterveysillassa etsitään vastauksia opiskelijoiden jaksamisen kynnyskysymyksiin. Ohjelmassa rentoa keskustelua, puheenvuoroja ja yleisökysymyksiä.

Kohtaamisen tarpeessa -ilta järjestetään Tiedekulman Think Lounge -tilassa, osoitteessa Yliopistonkatu 4, Helsinki.

Keskustelemassa:

• Riikka Hakala, hallituksen jäsen Helsingin yliopiston ylioppilaskunta (HYY)

• Jonne Juntura, lääkäri ja mielenterveyskuntoutuja

• Ville Särkelä, hankepäällikkö Jaksaa, jaksaa? -hanke, Nuorten mielenterveysseura Yeesi ry

• Saara Hyrkkö, kansanedustaja, sosiaali – ja terveyslautakunnan puheenjohtaja, (Vihreät)

Tapahtuman juontajana toimii lavarunoilija Jonna Nummela aka Nihkee Akka.

Kohtaamisen tarpeessa -mielenterveysillat tarjoavat avoimen foorumin mielenterveysteemoista keskustelemiselle. Tapahtumat tuovat kansalaisia, asiantuntijoita ja poliitikkoja yhteen pohtimaan mielenterveyttä ja siihen liittyviä ilmiöitä eri perspektiiveistä. Koala tuottaa kunkin Kohtaamisen tarpeessa -illan yhteistyökumppanin kanssa ajankohtaisesta mielenterveyteen liittyvästä aiheesta.

Koala on nuorten aikuisten mielenterveysaktivismiryhmä, jonka tavoite on poistaa mielenterveyden häiriöihin liittyvää stigmaa. Koalan toiminnan ytimessä on osallistujalähtöinen aktivismi ja yhteiskunnallinen vaikuttaminen.

Nyyti ry:n ja Etelä-Suomen Klubitalot ry:n Takaisin opintoihin-hankkeessa kehitetään keinoja ja tukimuotoja edistämään korkeakouluopiskelijoiden paluuta takaisin opintoihin tilanteessa, jossa opinnot ovat keskeytyneet tai jumiutuneet mielenterveyden haasteiden takia. Hanke käynnistyi keväällä 2019, ja on kolmivuotinen. Hankkeen yhteistyökorkeakoulut ovat Humanistinen ammattikorkeakoulu (Humak) ja Helsingin yliopisto, joissa pilotoidaan sekä mentoritoimintaa että henkilökunnan koulutuksia.

Tapahtumapaikan saavutettavuustiedot

Tiedekulma on esteetön. Esteetön sisäänkäynti sijaitsee Fabianinkadun ja Yliopistonkadun kulmassa. Tiedekulman tiloissa ei ole kynnyksiä, ja kerrosten välillä voi kulkea hissillä. Esteetön wc-tila sijaitsee kerroksissa K1 ja 2 muiden wc-tilojen yhteydessä.

Linkin Kohtaamisen tarpeessa -mielenterveysillan Facebook-tapahtumaan löydät tästä.