Dela din berättelse – delta i utlottning!

Berättelserna skiljer oss människor från andra djurarter. Berättelserna fanns långt före böckerna. Genom dem lär vi oss om oss själva och om världen. Som sociala varelser är vi intresserade av våra relationer till andra människor och vår gemenskap. Det känns bra att veta att också någon annan har upplevt något liknande som vi själva och hur hen har klarat sig igenom sina svårigheter.

Bär du på en berättelse? En berättelse, med hjälp av vilken du kunde få struktur på dina egna upplevelser samtidigt som den skulle ge andra glädjen av att känna igen sig eller förståelse för olika livssituationer? Vi samlar som bäst in berättelser för vår kommunikation i februari och mars.

I februari koncentrerar vi oss i vår kommunikation särskilt på motivation. Har din motivation varit försvunnen? Vart tog den vägen? Hur påverkade det ditt liv? Hittade du gnistan igen? Varifrån?

I mars fokuserar vi kommunikationen på frågor kring ork. Har du varit nära att överskrida gränsen för vad du orkar med eller rentav överskridit den? Hur märkte du att du inte orkar lika bra som förut? Vad gjorde du då? Hittade du stöd eller hjälp någonstans? Ändrade du dina vanor? Vad skulle du idag säga åt den du var då orken tog slut?

Skriv åt oss antingen under ditt eget namn eller under en pseudonym, så delar vi din berättelse under våren till glädje för andra studerande. Berättelserna lämnas via formuläret på Nyytis webbsida (länk). Bland alla som skickat in en publiceringsduglig berättelse senast 15.2.2020 lottar vi ut tre par biobiljetter till Finnkino eller tre presentkort på 25 euro till Ruohonjuuri. Vi kontaktar vinnarna följande vecka och de får själva välja vilketdera pris de tar emot.

Mera information: Sofia Lindqvist, sakkunnig, sofia.lindqvist@nyyti.fi, 050 349 9294.